Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Appeltaart

November 20, 2013 door Ons Kookboek

3 makkelijke appeltaart recepten: stap voor stap geïllustreerd op grootmoeders wijze, of met hazelnoten of amandelpoeder, of volledig afgedekt.

Klaar in 1 uur en 15 minuten, 4.6 sterren recept gebaseerd op7 recensies.

Werken met kruimeldeeg heeft zo zijn voor en nadelen. Kruimels – het woord zegt het zelf – wijzen erop dat het deeg niet goed aan elkaar hangt, makkelijk breekt en moeilijk uitrolt (dit deeg laat je best rusten in de ijskast vooraleer uit te rollen). Voordeel is dan weer dat dit deeg zeer snel en makkelijk te maken is en je ermee kan "boetseren": je kan het deeg als het ware met je handen in een deegvorm duwen, zo dik of zo dun je maar wilt. Gaatjes in het deeg "plak je dicht" door er wat meer deeg in te duwen.

Recept appeltaart

  • 6 mooie appels (Boskoop)
  • 20 gram gesmolten boter
  • poedersuiker
  • kaneel
  • kristalsuiker

Notenroom:

  • 60 gram hazelnotenpoeder (of zelf gemalen in een koffiemolen of blender) (vervang met amandelpoeder indien geen hazelnoten bij de hand)
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 60 gram poedersuiker
  • 60 gram boter
  • 1 ei

Voor het deeg:

Een pak kruimeldeeg uit de winkel of zelf klaargemaakt met (maak minstens 1/4de meer als je een deksel op je taart wil):

  • 6 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels warm water
  • 3/4 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 snuifje zout

Appeltaart bakken

Appeltaart

  1. Als je het deeg niet kant en klaar hebt gekocht maak je het als volgt makkelijk zelf: giet de bloem, het zout, het water en de olie in een kom en meng voorzichtig met uw vingers of met een lepel.
  2. Over voorverwarmen op 175°C.
  3. Klop de boter met de poedersuiker, vanillesuiker en het ei tot een gladde room.
  4. Appelen: Snijd de appels in vier, ontpit en snijd dan in dunne plakjes.
  5. Boter en bloem een taartvorm van ongeveer 30 cm in of nog makkelijker: leg een groot stuk bakpapier in de taartvorm.
  6. Spreid het deeg in de taartvorm en prik het deeg met een vork. Kruimeldeeg rolt slecht uit maar is makkelijk met de hand op de juiste plaats gedrukt in de vorm.
  7. Bestrooi het deeg met kaneel en kristalsuiker.
  8. Spreid de boterroom homogeen over de bodem van het deeg.
  9. Leg de schijfjes appel op de room en maak een zonnefiguur.
  10. Bestrijk met gesmolten boter en strooi er opnieuw wat poedersuiker over.
  11. Dek eventueel toe als je nog deeg over hebt: maak dunne plakjes deeg en plak ze bovenop de appels. Doe dit zo goed en zo kwaad dat gaat, tijdens het bakken gaat alles er toch nog beter uitzien.
  12. Bak de appeltaart voor een 45 tal minuten op 175°C.

Serveer het appelgebak warm, indien mogelijk met vanille-ijs of roomijs met kaneel.

Meer appeltaart recepten

  • Makkelijke appeltaart zonder noten
  • Stap voor stap geïllustreerde fruittaart maken met vers
    fruit naar keuze

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Lieve says

    November 29, 2019 at 3:14 pm

    Geachte, waar vind ik de recepten van Countrylife??
    Mvg Lieve

    Reply
    • Ons Kookboek says

      November 29, 2019 at 8:57 pm

       Bedoel je deze Lieve?

      Reply
  2. Hanne De Ridder says

    August 15, 2015 at 10:28 am

    Dit deeg is absoluut geen kruimeldeeg, eerder een veel te nat pizzadeeg.

    Reply
  3. Broux Jacqueline says

    April 6, 2015 at 10:46 am

    boterroom

    Reply

Leave a Reply to Hanne De Ridder Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer