Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Lekkere chocomousse die niet zal verwateren

March 22, 2016 door Ons Kookboek

Maak (3 dagen) op voorhand deze lekkere chocomousse die altijd lukt, zodat je je gasten zal verwennen en jij minder werkt en meer plezier hebt op elke feestdag.

3 redenen om deze chocomousse te maken:

  • zeer makkelijk te maken
  • je kan hem een dag op voorhand maken, want er is geen kans op verwateren en
  • het lekkerste dessert uit chocoladeland België: uiteraard is iedereen er gek op

Wees creatief en gebruik niet zomaar een normale pure chocolade, maar kies er bijvoorbeeld 1 met een extra smaak die jij lekker vind of bijvoorbeeld 1 met (pistache)noten. Kwestie jezelf en je gasten iets origineels te serveren dat ze nog nooit geproefd zullen hebben.

Lees op de chocoladeverpakkingen, welke smaken er dan wel verkocht worden: een evenzeer lekkere combinatie is wat kaneelpoeder en sinaasappelzeste door de room te roeren waarmee je de pudding gaat maken:

Chocomousse

Best is dus vooraf eens te experimenteren met verschillende smaken, zodat:

  • je niet alleen de beste keuze zal maken,
  • je al dan niet meer of minder suiker gaat toevoegen de volgende keer en
  • je ondertussen al van harte kan genieten van dit heerlijke dessert 🙂

Dit chocomousse recept is eigenlijk een makkelijk chocoladepudding recept dat je luchtiger maakt door er opgeklopte room door te spatelen: wel zwaar, dus serveer in zeer kleine potjes!

Verdeel je de chocomousse over 8 kleine potjes of (espresso)kopjes, dan zal ieder ongeveer een dessert van 400 calorieën oppeuzelen… dus… vooral geen 2de portie serveren!

Lekkere chocomousse die niet zal verwateren
 
Bewaar Print
Werktijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totaal
35 min
 
Maak (3 dagen) op voorhand deze lekkere chocomousse die altijd lukt, zodat je je gasten zal verwennen en jij minder werkt en meer plezier hebt op elke feestdag.
Website: http://www.OnsKookboek.be
Soort recept: Dessert
Cuisine: Klassiek
Voor hoeveel personen: 8
Ingredienten
  • 250 gram pure chocolade
  • 4 grote, biologische eierdooiers
  • 4 eetlepels griessuiker
  • 500 ml room van minstens 35% vetgehalte: 180 ml om op te warmen, de rest koud in de ijskast om op te kloppen
  • 1 eetlepel biologisch vanille-extract
Bereiding
  1. Breek of hak met een hakmes of snijd met een kartelmes de chocolade in kleine stukjes.
  2. Smelt de chocolade au bain marie: dus in een kom die je in een pot met heet water zet. Roer zo nu en dan om tot alle chocolade gesmolten is en neem dan de kom uit het warme water bad.
  3. Neem een sauspan met dikke bodem, klop er de eierdooiers in los, voeg 2 eetlepels griessuiker toe, giet er 180 ml (dus net geen 200 op de maatbeker) room bij, zet op een laag tot middelhoog vuur en laat indikken onder voortdurend roeren. Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt (dat zal een 3 tot 5 minuten duren: totdat de pudding aan de lepel plakt, of je met een vinger een lijn over de lepel kan trekken door de pudding, die niet direct weer dicht vloeit).
  4. Neem de pudding van het vuur, roer er de gesmolten chocolade en het vanille-extract door.
  5. Wil je een uiterst zachte chocolademousse, giet dan het mengsel door een zeef. Dek af en laat afkoelen in de ijskast.
  6. Ondertussen ga je de rest van de room opkloppen. Zorg ervoor dat de room goed koud is (dus koel uit de ijskast komt), voeg er de rest van de griessuiker aan toe (2 eetlepels) en klop op met een elektrische mixer met kloppers totdat je geen suiker meer hoort knarsen over de bodem van de kom en je room pieken gaat vormen.
  7. Roer ⅓de van deze room doorheen de afgekoelde chocoladepudding.
  8. Neem een spatel en vouw de rest van de opgeklopte room zachtjes door de chocoladepudding.
  9. Schep onmiddellijk in kleine kommetjes en laat je chocomousse minstens 1 uur afkoelen in de ijskast. Dit dessert kan je een 2tal dagen op voorhand maken: neem het een 15tal minuten voor het serveren weer uit de ijskast.
3.4.3177
 

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer