Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Witte Truffels

November 18, 2013 door Ons Kookboek

Nog beter dan witte chocolade: makkelijk recept om witte truffels te maken zodat je snel kan genieten van zelf gemaakte pralines met tips om allerlei verschillende smaken toe te voegen.

Liefhebbers van witte chocolade kunnen direct een massa lekkere truffels maken met saffraan of andere smaakmakers.

Weet dat witte chocolade niet echt wit ziet maar wel ivoorkleurig is. Voor een wittere kleur van de truffels – onder het poedersuiker zie je al gauw het gebroken wit van de ganache -, kan je de bolletjes bedekken met kokosschilfers. Voor extra smaken kan je de bolletjes ook rollen in fijngehakte nootjes, pistache geeft dan weer een ietwat groene toets.

Indien je geen saffraan bij de hand hebt, kan je andere smaakmakers gebruiken zoals:

  • anderhalve eetlepel likeur en 1/2 theelepel vanille extract ofwel,
  • 1/2 theelepel gemberpoeder (voor liefhebbers van gember uiteraard)
  • 1/2 theelepel smaak extract (amandel, kokosnoot, banaan, citroen…)
  • geraspte schil van 1 kleine, onbespoten citroen: laat met de room meekoken en daarna 20 trekken. Breng de room opnieuw aan de kook, voeg 1 eetlepel vers citroensap toe en giet dan door een zeef over de chocolade.

Ingrediënten voor ongeveer 30 witte chocolade truffels

  • 200 gram witte chocolade
  • 100 room vette room
  • 1 eetlepel honing
  • een halve gram saffraan
  • een rond kommetje met poedersuiker
  • een bewaarpotje met deksel, met wat poedersuiker op de bodem

Witte truffels maken

Witte Truffels

  1. Zet het een bewaarpotje met wat poedersuiker in de diepvries.
  2. Hak de witte chocolade in stukjes of schilfers en zet in een hittebestendige pot apart.
  3. Meng de room met de honing en de saffraan en breng net aan de kook.
  4. Voeg de room bij de witte chocolade en roer totdat alle chocolade gesmolten is.
  5. Plaats de witte ganache (ganache is het woord gebruikt voor het mengsel van chocolade en room of boter) in de ijskast en laat ongeveer een uurtje afkoelen totdat de chocolade is opgesteven.
  6. Haal het koude bewaarpotje uit de diepvries.
  7. Schep met een koffielepel een portie uit de chocolade, duw ze tot ietwat ronde bolletjes met je vingertoppen, leg in het kommetje met poedersuiker en rol totdat de ganache met poedersuiker is bedekt.
  8. Leg de witte truffel in het bewaarpotje en begin de volgende truffel te maken.
  9. Als de ganache te plakkerig wordt om tot balletjes te duwen, laat dan terug afkoelen in de ijskast en werk later verder.

Bewaar deze witte chocolade truffels in de ijskast: zet ze op tafel bij de koffie en ze zullen snel verdwijnen…

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Wil van der Starre says

    June 25, 2019 at 11:00 pm

    Ik wil de witte en donkere chocoladetruffels maken voor een partijtje. kan is ze ook invriezen?

    Reply
    • Ons Kookboek says

      June 28, 2019 at 2:22 pm

      Invriezen kan altijd, en daarna serveren als ijspralines.

      Reply
  2. Bruno Brouckaert says

    February 12, 2014 at 3:27 am

    Ik heb dit recept geprobeerd, maar het is eigenlijk echt niet gelukt. De ganache was veel te plakkerig, zelfs na uren in de diepvries. Uiteindelijk heb ik het in glaasjes geserveerd.

    De dag erna heb ik een ander recept geprobeerd waar ook boter inzat. Dit gaf het mengsel een consistentie waar veel gemakkelijker met te werken was.

    Reply
    • Ons Kookboek says

      February 13, 2014 at 1:08 am

      Beste Bruno,

      Graag het recept delen dat voor jou wel werkt? En welk merk witte chocolade gebruik je? Dank!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer