7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je 't Jeroen Meus recept al geproefd?
Website: 
Soort recept: Gebak
Cuisine: Klassiek
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 2
 
Hier is alles wat je moet weten om je perfecte pannenkoeken, crêpes en flensjes te maken. Begin je dag met havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari of decadente Amerikaanse ontbijtpannenkoeken. Of maak grootmoeder's lekker luchtige gistpannenkoeken.
Ingredienten
  • 50 gram zelfrijzende bloem
  • 125 ml volle melk
  • 1 ei
  • enkele druppels vanille essence
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 50 gram zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • om te bakken: olie en boter
Bereiding
  1. Klassiek ga je te werk zoals grootmoeder hierboven: bloem met kuiltje en werken met een garde. Makkelijker echter is alles in de blender te doen. Eerst de melk, het ei, vanille essence, suiker, zelfrijzende bloem en gesmolten boter.
  2. Alles even snel mixen tot er geen klontertjes meer in je beslag zijn.
  3. Smelt boter en olie in de pan en giet weer uit in een kommetje. Gebruik dit om met een keukenpapier telkens je pan in te vetten.
  4. Bak je pannenkoeken op een middel tot hoog vuur. Draai om wanneer het oppervlakte droog is.
  5. Laat de andere kant eventjes bakken tot goudbruin.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/makkelijke-recepten/basisrecept-pannenkoeken.html