3 Lekkere broccolisoep recepten: Jeroen Meus, Sandra Bekkari paleo!, Piet Huysentruyt
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Want wat is beter dan een kaassoep in een dampende kom? Sandra Bekkari's broccolisoep? Of de lekkere klassieke broccolisoep recepten met kaas van Jeroen Meus of Piet Huysentruyt?
Ingredienten
  • 1 liter groentebouillon
  • 500 gram broccoli
  • 1 ajuin
  • wit van 1 prei
  • room, boter, en blauwe kaas
Bereiding
  1. Indien gewenst voor de garnering: snijd de topjes van de broccoli - 1 mm dikte - en leg apart voor te serveren in een bord. Alleen doen als je genoeg tijd hebt: oogt mooi en niets is gezonder dan verse broccoli.
  2. Snijd de ajuin, prei en rest van de broccoli in fijne stukjes.
  3. Smelt boter in een pan, stoof er de groenten in aan die je goed kruid met peper en zout.
  4. Na enkele minuten stoven voeg je de groentebouillon toe (al dan niet zelf gemaakt of instant uit poeder of een blokje)
  5. Laat de soep een 30 tal minuten koken.
  6. Voeg er kaas en indien gewenst ook room aan toe en pureer met een staafmixer.
  7. Leg eventueel een stukje kaas in een bord en giet er de warme broccolisoep over zodat de kaas smelt, en garneer met de fijngesneden broccolihoofdjes.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/broccolisoep-piet-huysentruyt.html