2 chocolademousse recepten: verslavend lekker genieten in 10 minuten!
Website: 
Soort recept: Dessert
Cuisine: Klassiek
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Snel en makkelijk chocolademousse maken doe je met 1 van deze 2 recepten. Het makkelijkste is de chocomousse van Sandra Bekkari met slechts 2 ingrediƫnten. Met het andere recept zal je na 10 minuten je vingers reeds aflikken...
Ingredienten
 • 100 gram donkere chocolade (met 70% cacao), in stukjes gebroken
 • 300 ml vette room (slagroom) uit de ijskast
 • 50 gram basterdsuiker of fijne suiker (griessuiker)
 • wit van 1 groot ei
 • voor extra smaak en wie alcohol in zijn dieet toelaat: 2 eetlepels Amaretto of andere likeur. Een beetje oploskoffie is ook superlekker.
 • voor de garnering indien gewenst: chocoladeschaafsel
Bereiding
 1. Zet een kom in een grotere kom gevuld met water en ijs en laat afkoelen.
 2. Zet een sauspannetje op een vuur, giet er de helft van de room in en breng aan de kook. Wie oploskoffie wil toevoegen, doet dat nu.
 3. Van zodra de room kookt, neem je de pot van het vuur. Roer er de chocoladestukjes door tot ze volledig gesmolten zijn.
 4. Giet je chocoladeroom in de koude au bain marie ijswater kom.
 5. Voeg de rest van de room toe en indien gewenst de Amaretto. Neem een elektrische handmixer met kloppers en klop het mengsel op (room klopt alleen op als deze ijskoud is, vandaar het ijsbad!) tot er zachte pieken vormen.
 6. Zelfverzekerde eiwitkloppers kunnen nu alle suiker bij het eiwit voegen en stijf kloppen. Wie het rustiger aan wil doen, die klopt het eiwit op met een handmixer tot er stijve pieken vormen en voegen er dan lepel per lepel de suiker bij: blijf kloppen tot je een zachte meringue krijgt.
 7. Spatel de meringue door de chocoladeroom.
 8. Lepel alles in gekoelde glazen.
 9. Serveer je chocolademousse met chocoladeschaafsels, extra slagroom of een (verkruimeld) koekje en laat indien gewenst verder afkoelen in de ijskast.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/chocolade-recepten/chocolademousse.html