Top 5 Meest Populaire Pompoensoep Recepten: ken jij nummer 4? Ongelooflijk lekker!
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 12
 
Op zoek naar beproefde pompoensoep recepten? Dit zijn de 5 lekkerste! Staat jouw populairste recept er ook bij? Welk recept vind jij nog beter dan Jeroen Meus?
Ingredienten
  • een zeer flinke scheut olijfolie
  • 2 grote uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 verse venkel
  • anderhalve kilogram vruchtvlees van Hokkaido pompoen
  • kruidentuiltje
  • 1 steranijs
  • peper van de molen
  • rotszout of zeezout naar smaak
  • cayennepeper naar smaak
  • bouillon (vuistregel: maximaal 'dubbel zoveel bouillon' dan 'gebruikt gewicht aan vruchtvlees van pompoen')
  • naar smaak: mosterd (1 eetlepel per keer mixen en dan proeven)
Voor het serveren
  • enkele brokjes blauwe kaas per bord of soepkom
  • grissini of zoals Jeroen in dit recept: een pan vol groene pompoenpitten + hoeveboter
Bereiding
  1. Begin met de soepgroenten aan te stoven: 2 uien, 4 knoflookteentjes, 1 venkel (ook de groene stengels) in stukken snijden. Aanstoven in een zeer flinke geut olijfolie in je grootste soeppot.
  2. Hokkaido pompoen wassen. Niet schillen. Wel zaadjes verwijderen. In grove stukken snijden en mee aanstoven. Je pot vullen met net zoveel pompoen, tot je pot vol is. Zo nu en dan even omroeren.
  3. Overgieten met bouillon tot alles onder staat.
  4. Kruidentuiltje erbij van tijm, rozemarijn en laurier + een steranijs bij in je soep. Verder kruiden met peper van de molen, rotszout of zeezout en voor wat pit: cayennepeper. Aan de kook brengen en onder deksel zachtjes
  5. gaar laten pruttelen (een half uur).
  6. Wie in plaats van korstjes iets anders krokants wil toevoegen... Ondertussen kan je groene pompoenpitten bakken in boter tot ze poffen. Jeroen strooit er wat zout over, wij kruiden zoals hierboven reeds beschreven met
  7. bijvoorbeeld Garam Masala of Ras el Hanout. Na het bakken afgieten door een zeef en na het uitlekken van de zeef verder laten afkoelen op keukenpapier zodat er nog meer olie van de pitten verwijderd kan worden.
  8. NIET VERGETEN: STERANIJS UIT DE POT VISSEN (en ook het kruidentuiltje). Dan mixen met de staafmixer.
  9. Proeven en verder op smaak brengen met meer rotszout en 1 of 2 eetlepels mosterd even snel mee door je pompoensoep te pureren. Goed lang mixen, zodat je soep er mooi romig uitziet.
  10. Serveer je soep met een klein beetje blauwe kaas erover gestrooid en krokante pompoenpitten of zoals in de foto krokante grissini.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/pompoensoep.html