4 lekkere venkelsoep recepten: heb je nr.3 van Jeroen Meus al geproefd?
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Op zoek naar een lekker en makkelijk venkelsoep recept? We geven je er 4: 1 van Jeroen Meus, subliem heerlijk met mosselen van Gordon Ramsay of met prei à la Piet Huysentruyt.
Ingredienten
  • 1 venkelknol (maar behoudt het groen en hak het fijn)
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel droge dragon
  • 500 ml visbouillon
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel turmeric (geelwortel of kurkuma: wat het kerriepoeder geel maakt, als je gewoon kerrie poeder gebruikt, gaat de venkelsoep iets pittiger smaken wat ook best lekker is)
  • zout naar smaak (1/2 theelepel)
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak (1/2 theelepel)
  • indien u niet moet afslanken: room
Bereiding
  1. Verwarm in een grote pan de boter en de olie en stoof eerst de uien voor 5 minuten.
  2. Snijdt ondertussen de venkelknol in stukjes en voeg nu aan de ui toe, samen met de knoflook. Laat opnieuw 5 minuten verder stoven.
  3. Voeg visbouillon toe tot de groenten onderstaan en voeg de dragon, turmeric, zout en peper toe en breng aan de kook.
  4. Laat een half uur sudderen tot de venkel gaar is.
  5. Pureer de soep.
  6. Proef, breng verder op smaak en voeg indien gewenst de room toe.
  7. Serveer de venkelsoep met de apart gehouden groene venkelblaadjes.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/venkelsoep.html