Thaise Soep
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Thailand, glutenvrij
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Op zoek naar lekkere, makkelijke Thaise soep? Ga direct aan de slag met dit noedelsoep recept zodat je snel zal genieten van de smaak van Thailand in je keuken.
Ingredienten
  • 1 organisch biologisch geteelde kip van de duurzame landbouw (geeft nu eenmaal veel meer smaak dan een plofkip)
  • 200 gram verse of gedroogde tamarinde
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 1 rode ui
  • 1 groot stuk gember in stukjes gesneden
  • 2 rode, lange chili pepers, in ringetjes gesneden wanneer de soep aan't koken is
  • 2 stengels citroengras - serreh
  • 1 bol ongeschilde knoflook
  • 1 bosje verse koriander: stengels en bladeren apart houden, bladeren fijnhakken als de soep kookt
  • 225 g mie hoen - rijst noedels
  • vers gemalen zwarte peper
  • Thaise vissaus(nam plah)
  • limoen of calamansi
  • sesamolie
Bereiding
  1. Doe de kip in een kookpan en voeg tamarinde, gember, ui, citroengras en verse korianderstengels in een pot en zet onder koud water.
  2. Breng aan de kook en laat 2 uren sudderen tot het vlees makkelijk van de kip loskomt.
  3. Zeef het kookvocht en voeg de kokosmelk bij de soep.
  4. Breng op smaak met Thaise vissaus, sojasaus en vers gemalen zwarte peper.
  5. Bereid ondertussen de rijst noedels zoals aangegeven op de verpakking (laat weken in een pot kokend water).
  6. Doe een portie rijst noedels in een kommetje, voeg kippenvlees toe en je Thaise soep is klaar!
  7. Versier met verse korianderblaadjes,enkele druppels sesamolie en hete pepertjes. Zet een kommetje met hete pepers en sojasaus naast de kom soep voor degenen die graag hun kippenvlees in de sojasaus dippen.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/?p=3411