Champignonsoep recept
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Makkelijk champignonsoep recept zodat je met weinig ingrediƫnten - dus goedkoop en weinig werk - zal genieten van een heerlijk geurende en smakende kom soep.
Ingredienten
  • 200 gram verse champignons
  • 50 gram hoeveboter
  • 50 gram bloem
  • 750 ml bouillon
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels room
  • naar smaak: vers geperst citroensap
  • indien gewenst: rotszout en witte peper
Bereiding
  1. Maak de champignons schoon, snijd ze in heel dunne plakjes en smoor deze in de hete boter tot alle vocht verdampt is.
  2. Roer de bloem er door en voeg er met beetjes tegelijk de bouillon toe.
  3. Laat de bouillonsoep tien minuten zachtjes koken.
  4. Neem van het vuur: voor extra binding mengt u nu de room met de eierdooier en een paar druppels citroensap en bind daarmee de champignonsoep, die u zo nodig verder op smaak brengt met wat rotszout.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/champignonsoep-recept.html