Romige Courgettesoep : wat is er beter dan room?
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 6
 
Makkelijke en snelle romige courgettesoep voor een regenachtige dag met romige ingrediƫnten die je in huis hebt, zodat je niet extra hoeft te gaan winkelen en NU meteen aan de slag kan.
Ingredienten
  • courgettes in stukjes gesneden
  • 2 grote geschilde aardappelen in stukjes gesneden
  • 1 grof gesneden ui
  • 1 geplet teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie om te bakken
  • 1,250 liter verse (kippen)bouillon (of 1,250 liter water en 2 blokjes (kippen)bouillon)
  • 200 ml room (al dan niet zelfgemaakte notenroom of roomkaas of melk en een goedkoop gekocht overschotje kaas
  • rotszout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de olie in een grote soeppot over een middelgroot vuur. Voeg de ui, knoflook, aardappelen en courgettes in de soep pot en laat 5 minuten sudderen zonder de groenten bruin worden.
  2. Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep tot haar kookpunt. Laat op een laag vuur 20 minuten verder koken tot de aardappelen en de courgettes gaar zijn.
  3. Verwijder de courgettesoep van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Pureer met de handmixer.
  4. Zet de soep terug op het vuur en voeg de room toe. Proef en breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de romige courgettesoep met (rogge)brood en garneer met fijngesnipperde tuinkruiden (bijvoorbeeld dille) of gebakken courgetteschijfjes.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/courgettesoep/romige-courgettesoep.html