15x overheerlijke Hutsepot van Jeroen Meus, Piet, Grootmoeder...: voedzaam, klassiek én goedkoop!
Website: 
Soort recept: Hutsepot
Cuisine: Klassiek, Glutenvrij, Lactosevrij
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 6
 
15 lekkere, warme hutsepot, stoemp en aardappelpuree recepten (4x Jeroen Meus): zodat jij snel zonder veel afwas 1 gerecht zal koken met wat jij 't liefst eet.
Ingredienten
  • 1 savooi
  • 4 rapen
  • 3 wortelen
  • 2 preistengels
  • selder
  • 1 pastinaak
  • 2 uien
  • 500 gram varkensschenkel of varkenspoot
  • 500 gram rundsschenkel
  • 250 gram doorregen spek
  • 1 kg aardappels
Bereiding
  1. Behalve de aardappels: alle groenten wassen, snijden, opzetten met het vlees en goed onder water zetten.
  2. Op een klein vuurtje zachtjes gaar koken. Indien nodig water toevoegen.
  3. minuten uur voor het serveren, voeg je de geschilde en in stukken gesneden aardappels toe.
  4. Als alles gaar is, haal je het vlees uit de pot en stamp je alles door elkaar. Snijd het vlees in stukken en serveer bovenop de groenten.
Notes
Je kan de hutsepot ook opdienen zonder alles te vermengen.
Je kan de aardappels bovenop de groenten serveren, met gebakken worst.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/winterrecepten/hutsepot.html