Meest eenvoudige Italiaanse courgettesoep en minestrone à la Jeroen Meus
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Italiaanse keuken
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 12
 
Lekker genieten van makkelijke Italiaanse courgettesoep met spekjes of worst: slechts 10 minuten werk en je soeppot doet de rest. Resultaat: keigoei maaltijdsoepkes zou Jeroen Meus zeggen...
Ingredienten
  • 250 gram Italiaanse worst
  • 650 gram fijngesneden courgette
  • 650 gram fijngesneden verse tomaten
  • 250 gram fijngesneden ui
  • 200 gram fijngesneden selder
  • 1 fijngehakte groene paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tot 4 eetlepels suiker naar smaak
  • 2 theelepels zout naar smaak
  • ½ theelepel gedroogde basilicum
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel zwarte peper
  • indien voorradig in uw keuken: serveer met kruidenkaas of geraspte kaas
  • water
Bereiding
  1. Doe wat olie in een soeppot met dikke bodem en bruin de Italiaanse worst en de ui.
  2. Indien u graag gezond kookt, verwijdert u het overtollig vet voor u verder gaat.
  3. Voeg dan behalve de tomaten alle groenten en kruiden toe en laat onder zo nu en dan omroeren wat stoven zodat de aroma's van de groenten vrijkomen.
  4. Voeg de in stukken gesneden tomaten toe en wat water - totdat alle groenten onder staan - en laat op een laag vuur, zonder deksel op de pot, goed gaar sudderen (ongeveer 1 uur). Neem zo nu en dan een kijkje om te zien of je soep niet te droog kookt en voeg in dat geval water toe.
  5. Pureer alles of slechts een klein deel van de soep, en laat opnieuw een 5tal minuten sudderen en je Italiaanse soep met courgette is klaar.
  6. Laat een reactie onderaan of zeg dankuwel wanneer je dit recept afprint. Dankuwel!
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/courgettesoep/italiaanse-courgettesoep.html