Kippensoep maken
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek, Paleo, De Voedselzandloper, Glutenvrij, Koolhydraatarm
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 10
 
Zelf makkelijk kippensoep maken? Je doet het met dit recept wanneer je water kan koken: zodat je met weinig werk zal genieten van een lekker dampende kom soep.
Ingredienten
  • 1 ganse biologische losloop echte scharrelkip (heel belangrijk, anders heeft je soep veel minder smaak, dus ook minder gezonde voedingsstoffen!), inclusief beenderen en organen + indien je het hebt: een karkas van een geroosterde kip
  • 1 grote ajuin
  • 4 wortelen
  • 4 bleekselderstengels
  • water om alles net onder te zetten
  • rotszout en vers gemalen peper naar smaak
Bereiding
  1. Snijd je kip in stukken naar wens (kan ook in zijn geheel in je pot wanneer je snij-tijd wil winnen) en snijd je soepgroenten half door.
  2. Doe alles in een soeppot met dikke bodem, voeg water toe tot alle ingrediƫnten onder staan en breng aan de kook.
  3. Zet het vuur lager en schuim af.
  4. Laat zonder deksel sudderen tot het kippenvlees makkelijk van de beenderen valt: hoe ouder je kip, hoe langer de kooktijd, reken ergens tussen 3 kwartier en 2 uur.
  5. Haal alle ingrediƫnten uit de pot en breng je kippenbouillon op smaak met peper en rotszout.
  6. Ondertussen snijd je de soepgroenten fijn, trek je het vlees van de kip en voeg je beide weer toe aan de bouillon.
  7. Roer goed om en serveer de toch wel makkelijkste kippensoep die je ooit gemaakt hebt. Smakelijk!
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/kippensoep-maken.html