Pudding maken
Website: 
Soort recept: Dessert
Cuisine: Klassiek
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Makkelijk recept om zelf lekkere pudding te maken zodat je zal genieten van een lekker nagerecht, zelfs zonder vanille of zakje vanillebloem in huis te hebben.
Ingredienten
  • 1 liter volle melk
  • 70 gram maïzena
  • 100 gram (gries)suiker
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
Bereiding
  1. Neem een kom, doe er de eierdooier, de helft van de suiker, de maïzena en wat koude melk in en klop tot schuim.
  2. Klop in een andere kom het eiwit et de rest van de suiker stijf.
  3. Breng de melk met het vanillestokje in een sauspan met dikke bodem aan de kook.
  4. Roer de melk door de kom met de eierdooier, giet dan terug in de sauspan, blijf roeren en laat goed doorkoken.
  5. Neem van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
  6. Spatel er dan het opgeklopte eiwit door.
  7. Voor koude pudding: giet de pudding in met water uitgespoelde vormpjes, laat koud worden, ontvorm en serveer als koud nagerecht: lekker met aardbeiensaus of kriekensaus of karamelsaus. Voor warme pudding: giet het dessert in je mooiste kopjes en serveer.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/nagerechten/pudding-maken.html