Guacamole recept
Website: 
Soort recept: Saus, Dip
Cuisine: Mexicaanse keuken
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Maak dit guacamole recept in slechts enkele minuten zodat je zal genieten van een onweerstaanbaar lekker koud sausje, ideaal bij Mexicaans eten én bij friet.
Ingredienten
  • 2 rijpe avocado's - 400 tot 500 gram - (een rijpe avocado plet je makkelijk met een vork, een niet rijpe avocado, wel, maakt geen lekkere avocado, kan je nog wel bijvoorbeeld door je salade snijden zodat niets verloren gaat)
  • sap van 1 limoen (of meer naar smaak), geen limoen bij de hand, dan vers citroensap (begin met het sap van een halve citroen)
  • 1 tomaat, in stukjes gesneden
  • 1 grote sjalot of kleine ui: zo fijn mogelijk gesneden
  • ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
  • ¼ theelepel rotszout (naar smaak)
  • 1 klein knoflookteentje, middelste kern verwijderd en geplet
  • een snuifje komijnpoeder (naar smaak, maar niet overdrijven!)
  • een snuifje cayenne peper
  • 1 klein, rood chilipepertje, zaadjes verwijderd en zo fijn mogelijk gesneden
  • verse korianderblaadjes naar wens (wie geen verse koriander lust, laat dit dus achterwege), fijn gehakt
  • indien voorhanden, naar wens, zeer fijn gesneden druiven
Bereiding
  1. Snijd of hak alle ingrediënten fijn zoals hierboven aangegeven en doe in een kom.
  2. Pers het sap uit de limoen(en).
  3. Halveer de avocados, verwijder de pit, doe het vruchtvlees in een ondiep bord en prak fijn met een vork.
  4. Voeg toe in de kom met de andere ingrediënten, giet er het limoensap bij en meng.
  5. Meng alle ingrediënten door elkaar, proef, voeg indien nodig meer zout en limoensap en druif toe (zoet is een universele smaakmaker) en je guacamole is serverensklaar.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/gezond/guacamole-recept.html