Bananenbrood
Website: 
Soort recept: Gebak
Cuisine: Paleo dieet, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, De Voedselzandloper
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 8
 
Niet alleen het gemakkelijkste maar tevens ook het lekkerste bananenbrood maak je met dit recept zodat je zal genieten van een lekker ontbijt of tussendoortje.
Ingredienten
  • 3 hele rijpe bananen (vers of diepgevroren): we herhalen: gebruik heel rijpe bananen!
  • 1½ cup amandelmeel
  • ¼ cup ghee of kokosolie
  • ¾ cup walnoten of andere noten fijn gehakt of gemalen of gedroogd fruit
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel glutenvrije bakpoeder: lees de verpakking zodat je zeker bent dat er geen tarwebloem dus gluten in verborgen zitten
  • tip: als het deeg té nat is: een mengeling van zaden, noten, rozijnen
  • optioneel: wat pompoenzaden als versiering
Bereiding
  1. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20 cm op 10 cm met bakpapier.
  2. Verwarm je oven op 180°C (warme luchtoven).
  3. Meng de ghee of kokosolie, eieren, vanille-extract en de bananen in een mixer tot een smeuïg mengsel.
  4. Meng in een aparte kom het amandelmeel, de noten en het bakpoeder.
  5. Meng nu het natte mengsel door het droge mengsel tot alles verdeeld is.
  6. Afhankelijk van de grootte van de bananen en de eieren kan het zijn dat het deeg té nat is, strooi dan een handvol zaden, noten en/of rozijnen door het mengsel zodat het minder vloeibaar wordt.
  7. Giet het mengsel in de vorm en laat dit ongeveer 45 à 50' bakken.
  8. Kijk met een prikker of het brood voldoende gebakken is: komt de prikker er droog uit, dan is je gebak klaar.
  9. Laat het bananenbrood volledig afkoelen vooraleer in stukken te snijden.
  10. Nota: ik heb geen zoetmiddel gebruikt omdat de bananen op zichzelf al heel zoet waren (Canarische bananen) maar anders kan er nog wat kokosbloemsuiker, agave of ahornsiroop toegevoegd worden... Wie zo gezond mogelijk én lekker wil genieten laat al die extra suikers achterwege en gaat op zoek naar de rijpste bananen!
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/taart-recepten/bananenbrood.html