Broccolisoep Klaar in 20 minuten, dus snel lekker smullen
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek, snelle recepten
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 6
 
Ga nu moeder's meest makkelijke broccolisoep recept maken: zodat je in minder dan 20 minuten zal genieten van een lekkere, beproefde kom dampende soep.
Ingredienten
  • 500 gram broccoli
  • 2 liter vleesbouillon of kippenbouillon (wie makkelijk wil werken: water +genoeg biologische bouillonblokjes)
  • 30 gram hoeveboter
  • 30gram bloem (dat zijn ongeveer 2 eetlepels)
  • vers gemalen peper
  • rotszout
  • vers geraspte nootmuskaat
  • vers geraspte kaas
indien gewenst
  • kleine stukjes geblancheerde worteltjes
Bereiding
  1. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Ondertussen snijd je de broccoli in roosjes.
  3. Kook de broccoliroosjes gaar in de bouillon: dit zal ongeveer 5 tot 7 minuten duren en kan je zelf met een vork voelen.
  4. Neem enkele broccoliroosjes uit de bouillon voor de garnering.
  5. Pureer de broccoli met een staafmixer.
  6. Voeg er 30 gram bloem aan toe en mix opnieuw: voilĂ , geen bloemklonters in je soep!
  7. Breng al roerend aan de kook en roer er ook de 30 gram hoeveboter door.
  8. Voeg de apart gehouden broccoliroosjes toe. Kruid met peper,rotszout en nootmuskaat.
  9. Serveer je broccolisoep met vers gemalen kaas en indien voorhanden kleine stukjes geblancheerde worteltjes.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/broccolisoep-klaar-in-20-minuten-dus-snel-lekker-smullen.html