Aardappelpuree maken met radijsjesloof, lekker en goedkoop
Website: 
Soort recept: Aardappelpuree, stamppot, hutsepot
Cuisine: Oorlogsrecepten, Budgetkoken
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Makkelijk oorlogsrecept om aardappelpuree te maken zodat je goedkoop zal genieten van het loof van je radijsjes: dus niets gaat verloren en geen mosterd nodig.
Ingredienten
  • loof van 1 bussel radijsjes (onder de oorlog was de aardappelpuree minder groen dan in de foto)
  • 1 grote aardappel per persoon
  • een klontje hoeveboter
  • een scheutje melk
  • rotszout naar smaak
Bereiding
  1. Was en blancheer (of kook tot het gaar is, soms zijn het dikke nerven) het loof van een bussel radijsjes in een kookpot met water en zout.
  2. Giet af.
  3. Kook in dezelfde pot aardappelen in water met zout tot ze gaar zijn.
  4. Giet af.
  5. Doe de aardappelen met het loof door in de passe vite.
  6. Breng alles terug in de kookpot, voeg een weinig melk en boter toe. Laat al roerend stoven tot de boter is gesmolten.
  7. Voeg indien nodig wat zout toe.
  8. Onnodig je puree te kruiden: het radijsjes loof heeft van nature een zeer pittige smaak.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/makkelijke-recepten/aardappelpuree-maken.html