Raita
Website: 
Soort recept: Salade
Cuisine: India, Indische recepten, lacto vegetarische recepten, glutenvrij, koolhydraatarm
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 2
 
Lekker verfrissende raita maken doe je met dit echt Indisch recept, zodat je zal genieten van een lekkere salade of dip voor bij de BBQ of Indische gerechten.
Ingredienten
  • 1 tomaat
  • ½de kleine ui
  • 1 stuk komkommer (had hier nog ¼de komkommer liggen - net geen 10 cm: je maakt voor 2 personen dus snijd wat je denkt op te kunnen)
  • 2 eetlepels yoghurt
  • vers gehakte korianderblaadjes
  • 4cm stuk van een niet pittige, rode, lange chilipeper (je raita niet echt pikant maken!)
  • rotszout naar smaak: proeven dus
  • 1 cm dunne, verse gemberwortel
  • ¼de theelepel komijnpoeder
Bereiding
  1. Indien gewenst: neem een pan en begin er het komijnpoeder in te roosteren tot de aroma's goed vrijkomen. Wie meer tijd heeft, vertrekt van komijnzaadjes.
  2. Wie tijd en zin heeft, laat de yoghurt eerst uitlekken in een kaasdoek. Je kan ook experimenteren met het merk yoghurt dat je koopt. Hier bevat Nestle yogurt xanthan gum, wat de yoghurt wel wat dikker maakt, maar ik koop liever yoghurt met alleen maar melk en levende melkzuurbacteriƫn.
  3. Snijd de tomaat in kleine stukjes (vel en zaad niet verwijderen, mag wel, moet niet: uiteraard meer vocht in je kom wanneer je de zaadjes toevoegt en het tomatenvel verwijdert)
  4. Snijd de ui in zo fijn mogelijke stukjes en roer door de tomaat.
  5. Snijd de niet geschilde komkommer in zo klein mogelijke stukjes.
  6. Snijd de korianderblaadjes fijn en voeg toe.
  7. Snijd het stukje peper fijn en voeg toe.
  8. Rasp er de verse gember over.
  9. Voeg yoghurt toe.
  10. Strooi er wat zout over en roer door elkaar: het eindresultaat is geen dik sausje rondom de groenten, maar zo ziet het er bij Kumar ook uit.
  11. Proef, voeg indien nodig meer yoghurt of meer rotszout toe en je raita is klaar (of zet in de ijskast tot je hem nodig hebt).
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/salades/raita.html