Paleo pompoensoep
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Het Paleo Dieet
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 8
 
Gebruik deze lijst van paleo ingrediƫnten vervangers, zodat je elk pompoensoep recept kan veranderen in paleo pompoensoep zonder dure paleo kookboeken te kopen.
Ingredienten
  • indien gewenst om sneller te werken: een klein klontje ghee
  • enkele sneden spek
  • 2 uien
  • ongeveer 1 kg pompoen (dat is hier ongeveer het gewicht van een halve pompoen)
  • 4 knoflookteentjes.
  • 2 flinke eetlepels biologisch tomatenconcentraat
  • 1 blik biologische tomaten zonder verdere toevoegstoffen
  • 1500 ml groentebouillon
  • peper en rotszout naar smaak
  • serveer met een schijfje citroen
Bereiding
  1. Neem een brede soeppot, smelt er wat ghee in en begin er de stukken spek in te bakken in 1 laag. Heb je meer spek, neem dan een andere pan en begin daar de rest van het spek in krokant te bakken. Bedoeling is dat je in een 5tal minuten zoveel mogelijk spekvet uit je spek bakt, zodat je hierin de rest van je groenten zal stoven.
  2. Snijd ondertussen de uien fijn. Leg het spek uit de soeppot in de pan en bak daar verder krokant. Giet eventueel teveel spekvet bij in de pan, of is je soeppot te droog, giet dan spekvet van de spekpan in de soeppot.
  3. Voeg de fijngesneden uien toe en begin aan te stoven.
  4. Ondertussen kook je de bouillon in een andere pot.
  5. Ondertussen schil je de pompoen, verwijder de zaden, snijd het vruchtvlees in stukken en laat mee aanstoven nadat de ui glazig was gestoofd. Voeg indien nodig meer spekvet toe (en draai de spekpan uit wanneer het spek goed krokant gebakken is naar wens).
  6. Schil de knoflookteentjes, plet even door er een klop op te geven en laat mee aanstoven.
  7. Roer er ook het tomatenconcentraat door en laat 1 tot 2 minuten stoven tot het tomatenaroma goed vrijkomt.
  8. Giet er dan de kokende bouillon en de tomaten uit blik over, breng aan de kook en laat gaar pruttelen (lukt binnen de 10 minuten).
  9. Pureer je paleo pompoensoep, breng verder op smaak met peper en rotszout, vers geperst citroensap of laat ieder naar eigen voorkeur zijn kom soep verder op smaak brengen met een schijfje citroen.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/paleo-pompoensoep.html