Tapioca pudding
Website: 
Soort recept: Nagerecht, Dessert
Cuisine: Maleisië + België
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Kies uit 3 lekkere recepten om lekkere tapioca pudding te maken uit Maleisië of uit grootmoeders keuken, zodat je zal genieten van gemakkelijk dessert.
Ingredienten
  • 280 gram tapioca
  • 50 gram bruine suiker
  • enkele druppels biologisch vanille extract
  • een snuifje rotszout
  • (3 eetlepels sap van) pandan bladeren (Engels: screwpine leaves) : de bladeren zijn te vinden in de Aziatische winkels: koop ze vers en vries wat je niet gebruikt in voor later gebruik.
  • 50 gram verse kokosrasp
Bereiding
  1. Week de tapioca voor een uur in water.
  2. Spoel de geweekte tapioca enkele keren tot het spoelwater helder blijft. Laat goed uitlekken.
  3. Ondertussen maak je pandan sap: doe enkele pandan bladeren in een blendertje en mix fijn. Pers dan met je handen het sap uit de gepureerde bladeren.
  4. Meng dan de tapioca met het rotszout, het pandan sap en het vanille extract in een schotel om te stomen.
  5. Zet de schotel in een grote pot met een bodem water en stoom op een hoog vuur voor een half uur.
  6. Laat afkoelen.
  7. Snijd de afgekoelde tapioca pudding in vierkanten van 2 tot 3 centimeter en rol ze door de kokosrasp alvorens als dessert of vieruurtje te serveren bij de koffie.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/nagerechten/tapioca-pudding.html