Cuisine: India, Indische recepten, vegetarisch, vegan, glutenvrij
Werktijd:
Kooktijd:
Totaal:
Voor hoeveel personen: 4
Op zoek naar een lekkere tomaten komkommersalade? Maak dan deze makkelijke 'ketchumbar' zodat je snel zal genieten van lekkere Indische salade zonder olie.
Ingredienten
2 middelgrote, biologische komkommers zonder zaadjes (400 gram)
3 rijpe tomaten
2 eetlepels fijngehakte muntblaadjes
1 eetlepel fijngehakte korianderblaadjes
100 ml vers geperst citroensap
naar smaak ½ theelepel rotszout
naar smaak: ½ theelepel donkerbruine suiker
1 kleine, groene chili peper
Bereiding
Snijd de komkommer (met schil) in kleine blokjes en doe in een saladekom.
Verwijder de zaadjes uit de tomaten (de tomaten niet schillen ook niet pellen), snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe bij in de serveerschaal.
Hak de munt en de korianderblaadjes fijn en doe bij de tomaten en komkommer in de saladekom.
Pers het citroensap.
Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd de peper in zo fijn mogelijke ringetjes. Roer ze met het zout en de suiker door het citroensap totdat suiker en zout volledig zijn opgelost.
Giet je zure saladedressing bij in de serveerschaal en serveer je tomaten komkommersalade onmiddellijk.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/salades/tomaten-komkommersalade.html