Thaise salade
Website: 
Soort recept: Salade
Cuisine: Thailand, Glutenvrij
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Op zoek naar een lekkere Thaise salade? Ga dan aan de slag met dit authentiek Thais recept, zodat je snel zal genieten van alle 5 Thaise smaken in je gerecht.
Ingredienten
In een Thaise salade meng je wat je in huis hebt :-) Bijvoorbeeld:
  • 30ml plantaardige olie om te bakken (2 eetlepels)
  • 4 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 grote pomelo: alle velletjes verwijderen
  • 120 gram gekookte gepelde garnalen
  • indien voorhanden: 120 gram glutenvrij krabvlees (lees de verpakking wanneer je kant en klaar krabvlees koopt of er geen tarwe inzit!)
  • 1 eetlepel geroosterde pinda's, gemalen
  • 11 kleine verse muntblaadjes
  • 2 lente-uitjes fijn gesneden
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes en fijngesneden
  • verse korianderblaadjes
  • geraspte verse kokosnoot (optioneel)
Voor de dressing: naar smaak!
  • 2 eetlepels glutenvrije vissaus (lees de verpakking of er geen verborgen tarwe in je fles zit: de beste vissaus bevat alleen anchovis en (zee)zout)
  • ½ eetlepel palmsuiker (kokossuiker, gula melaka) of zachte, donkere, bruine suiker
  • 2 eetlepels limoensap
Bereiding
  1. Roer alle ingrediƫnten van de dressing door elkaar tot de suiker volledig is opgelost en zet apart.
  2. Fruit de sjalotjes en knoflook aan in de olie tot ze goudbruin zijn en zet apart. Houd het vuur laag en let erop dat de knoflook niet bitter gaat ruiken (noch bitter gaat smaken wegens aanbranden op een te heet vuur).
  3. Meng kleine stukjes pomelo met garnalen, krab, pinda's, munt en het gebakken sjalot-knoflook mengsel.
  4. Giet de dressing over je Thaise pomelo salade en strooi er de rest (koriander en indien voorhanden kokosrasp) van de ingrediƫnten over.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/salades/thaise-salade.html