2x: Bereid je Beste Butternutsoep met (Groot)Moeder's Beproefde Recepten
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek, Het paleo dieet, De Voedselzandloper, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, vegan, vegetarisch
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 5
 
5 tips met recept om je makkelijkste butternutsoep te maken met het minste werk en de meeste smaak. Bonus: grootmoeder's simpel pompensoep recept boordevol smaak!
Ingredienten
  • 2 uien (80 gram)
  • 400 gram butternut
  • 1 eetlepel vetstof
  • 3 cm stukje schors van een kaneelstokje
  • 2 theelepels geraspte verse gemberwortel
  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 400 ml kippenbouillon
  • 250 ml water
  • rotszout en zwarte peper naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de vetstof in een gietijzeren soeppot op een redelijk hoog vuur en begin er de uien in te bruinen: dus blijf bij de pot en roer zo nu en dan om. Voeg het stukje kaneelstokje toe.
  2. Snijd een butternut in stukken (zaadjes verwijderen en indien gewenst schillen) tot je 400 gram vruchtvlees hebt. Voeg bij de uien en bruin mee aan: roer nog steeds zo nu en dan om en voeg meer olie toe wanneer de bodem van de pot te droog aanvoelt.
  3. Rasp en de verse gemberwortel over en roer goed om.
  4. Snijd ondertussen de knoflookteentjes fijn en voeg pas toe wanneer de uien en de pompoen wat gebruind zijn. Laat een minuutje meestoven en roer goed om.
  5. Zet het vuur lager, zet een deksel op de pot en laat zeer zachtjes de pompoen garen (10 tot 15 minuten).
  6. Voeg het water en de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten verder ruttelen.
  7. Verwijder het kaneelstukje (tenzij je het echt niet meer kan vinden) en pureer je butternutsoep. Proef en breng verder op smaak met rotszout en zwarte peper van de molen. Indien de soep te dik is naar je zin, pureer er dan wat extra water of kippenbouillon door.
  8. Serveer met verse groene tuinkruiden of rasp er nog wat verse gemberwortel over.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/butternutsoep.html