3 ingrediƫnten: Hoe Lekkere Butternutsoep maken met schil
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek, Het paleo dieet, De Voedselzandloper, Glutenvrij, Lactosevrij, Koolhydraatarm
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 6
 
Op zoek naar een makkelijk butternutsoep recept met schil en al? Maak dan dit super simpel pompoensoep recept: alles gaat in de soep dus gegarandeerd meer smaak en minder werk.
Ingredienten
  • 2 theelepels vetstof (klassiek: hoeveboter, spekvet of ghee voor het paleo dieet, arachideolie voor De Voedselzandloper)
  • 2 uien (100 gram)
  • 400 gram butternut vruchtvlees met schil
  • 2 kleine, rode appels (Red Delicious - 200 gram)
  • ½ theelepel of 2 mespunten kaneelpoeder
  • rotszout of zeezout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 liter water (of zelfgemaakte kippenbouillon voor meer smaak en flink wat meer gezonde voedingsstoffen)
Bereiding
  1. Verwarm de vetstof in een brede soeppot, snijd er de uien in en begin te bakken tot de uien goudbruin kleurt (10tal minuten).
  2. Snijd ondertussen de appels en de butternut in stukken: appels en butternut NIET schillen, wel zaadjes + klokhuis + draadjes verwijderen uiteraard. Voeg bij de gebruinde uien, strooi er kaneelpoeder, peper en zout over en laat 10 minuten mee stoven: voeg meer vetstof toe indien de pot te droog aanvoelt.
  3. Overgiet met water (of kippenbouillon), zet een deksel op de pot en laat 30 minuten pruttelen op een zeer laag vuurtje.
  4. Pureer je butternutsoep met appel fijn, proef en breng verder op smaak met peper en/of rotszout.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/makkelijke-recepten/butternutsoep-met-schil.html