Cuisine: Paleo Dieet, Koolhydraatarm, Glutenvrij, Met olijfolie = De Voedselzandloper
Werktijd:
Kooktijd:
Totaal:
Voor hoeveel personen: 6
Maak snel deze paleo broccoli prei soep zodat je in minder dan 30 minuten zal genieten van een grote pot lekker vullende groentesoep: dus weer boordevol energie verder.
Ingredienten
1 tot 2 eetlepels ghee, kokosolie, olijfolie (De favoriete olie van Pascale Naessens en tevens toegelaten in De Voedselzandloper), zonnebloemolie of spekvet
2 uien (120 gram)
2 dikke preistengels (110 gram)
2 knoflookteentjes
rotszout naar smaak
250 gram broccoli
200 gram bloemkool
1250 ml water, groentebouillon of kippenbouillon
peper naar smaak
2 eetlepels (25 gram) kokosmelk
indien gewenst: ½ theelepel chili vlokken
indien gewenst: verse peterselie of andere, verse tuinkruiden voor de garnering
Bereiding
Verwarm de vetstof in een soeppot met dikke bodem, snijd er de uien in fijn en begin ze aan te stoven.
Snijd er de prei in ringen bij en stoof verder aan. Wie geen bouillon toevoegt probeert de ui en prei zo goed mogelijk te karameliseren, zodat ze de meeste smaken zullen vrijgeven aan je soep.
Ondertussen snijd je de bloemkool en de broccoli fijn. Snijd ook de knoflook zeer fijn. Breng water (of bouillon) aan de kook.
Na 14 minuten stoven, voeg je de fijngesneden knoflook, peper en rotszout toe en laat even mee stoven tot het knoflookaroma vrijkomt.
Voeg de broccoli, bloemkool, indien gewenst wat chili vlokken en water (of bouillon) toe, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de bloemkool en broccoli gaar zijn (4 tot niet meer dan 10 minuten).
Voeg wat kokosmelk toe en pureer. Proef en breng je broccoli prei soep verder op smaak met peper en rotszout.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/broccoli-prei-soep.html