Super Simpel Paleo: Kippensoep maken met hele kip tegen griep
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Paleo Dieet, De Voedselzandloper, Glutenvrij, Zuivelvrij, Koolhydraatarm, Caloriearm
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 8
 
Op zoek naar kippensoep tegen de griep? Ga dan deze paleo soep maken met een hele kip zodat je lekker gezond zal genieten van al het goede van de kip in je soep.
Ingredienten
Voor de kippenbouillon
  • 1 hele kip
  • 10 zwarte peperbolletjes
  • 1750 ml water
  • 1 theelepel gedroogde basilicumkruiden
  • 1 theelepel vissaus (met alleen ansjovis en zout: dus volledig paleo)
  • 1 eetlepel kokosamino's (niet glutenvrije sojasaus of glutenvrije tamari voor wie geen paleo dieet volgt)
Voor de kippensoep
  • 2 uien
  • 2 dikke wortelen (300 gram)
  • 2 selderstengels (120 gram)
  • 8 knoflookteentjes (jaja, zeer goed tegen de griep!)
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)
  • minstens 100tal gram bloemkoolroosjes
  • naar smaak (2 theelepels) vissaus
  • naar smaak (1 tot 2 theelepels) rotszout
  • naar smaak (1 eetlepel) kokosamino's
  • naar smaak: vers gemalen zwarte peper
Bereiding
  1. Begin met makkelijke kippenbouillon maken: neem een smalle, hoge soeppot waar je kip in de breedte net of zo goed mogelijk in past. Leg er de kip in, voeg 10 peperbolletjes en basilicum toe, overgiet met vissaus, kokosamino's en net genoeg water tot de kip net onder staat. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat op een zeer klein vuurtje pruttelen tot de kip gaar is (3 kwartier tot 2 uur). Haal de kip uit de pot, laat afkoelen en pluk het vlees van de beenderen.
  2. Ondertussen snijd je alle groenten in kleine stukjes, zodat je ze makkelijk met de soep kan uitlepelen.
  3. Doe de gesneden ui, wortel, selder met de fijngesneden knoflookteentjes, de geraspte gemberwortel en de kurkuma in de pot met de zelfgemaakte kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  4. Voeg dan het kippenvlees en de bloemkool toe. Breng aan de kook en laat een 5tal minuten verder pruttelen tot de bloemkoolstukjes en alle andere groenten gaar zijn. Proef en breng je kippensoep verder op smaak met vissaus, rotszout, kokosamino's en vers gemalen peper.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/kippensoep-tegen-griep.html