Super Simpel Paleo - Butternutsoep met gember
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Paleo Dieet, De Voedselzandloper, Glutenvrij, Lactosevrij, Koolhyraatarm, Vegetarisch, Vegan
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Op zoek naar lekkere butternutsoep die je zelfs binnen 30 minuten zal serveren? Ga dan aan de slag met dit beproefd recept uit onze reeks: Super Simpel Paleo.
Ingredienten
  • 1 eetlepel olie om te bakken
  • 2 kleine uien
  • ½ theelepel verse gemberwortel
  • 2 wortelen (180 gram)
  • 2 knoflookteentjes
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 300 gram butternut (of andere, lekkere pompoen)
  • 800 ml water of groentebouillon
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • rotszout of zeezout naar smaak
Voor de garnering:
  • schijfje citroen (limoen)
  • pompoenpitten (pepitas) of fijngehakte amandelen
Bereiding
  1. Snijd de uien fijn.
  2. Warm de olie op in een brede soeppot met dikke bodem en begin de uien hierin (een 3tal minuten) aan te stoven (of een 7tal minuten te bruinen op een hoger vuur voor wie water in plaats van bouillon gaat gebruiken). Rasp er de verse gemberwortel over.
  3. Snijd de wortelen in schijfjes en laat mee stoven (of bruinen) met de ui.
  4. Ondertussen schil je de knoflookteentjes en snijd ze fijn. Snijd de butternut in stukken (schillen hoeft niet, wie een andere pompoen gebruikt, die heeft nu wel wat schilwerk).
  5. Voeg de knoflook, het komijnpoeder en het paprikapoeder toe en roer even om tot de aroma's je keuken vullen.
  6. Voeg dan de butternut en de bouillon of het water toe, breng aan de kook en laat pruttelen tot de butternut (of andere pompoen) en wortel gaar zijn (een 15 tal minuten volstaat).
  7. Pureer je butternutsoep met een staafmixer, proef en breng verder op smaak met rotszout of zeezout. Serveer met een schijfje citroen of limoen zodat ieder naar eigen smaak de zoete butternutpompoensmaak wat kan verzachten.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/butternutsoep-met-gember.html