Noedelsoep = Maaltijdsoep waar alles in zit wat je nodig hebt!
Website: 
Soort recept: Soep, Maaltijdsoep
Cuisine: Aziatisch, Klassiek, Slowcooker, Paleo Versie, De Voedselzandloper Versie, Glutenvrije versie
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Maak deze makkelijke noedelsoep in de slowcooker zodat je er geen omkijken naar hebt. Ideaal eenpansgerecht voor een drukke doordeweekse dag.
Ingredienten
  • rotszout en peper van de molen
  • 750 gram kippenborsten
  • 2 liter kippenbouillon
  • 3 biologische wortelen
  • 3 selder stengels
  • 1 grote ui
  • 5 knoflookteentjes
Je Favoriete Kruidentuiltje of kruidenbuiltje bijvoorbeeld:
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel gedroogde rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
Op het einde toevoegen:
  • 250 gram noedels of pasta (bijvoorbeeld dunne spaghetti is zeker overal te vinden), boekweitnoedels - soba - of konjac noedels zijn paleo - dus ook glutenvrij -
  • naar smaak, rotszout, peper van de molen, vers geperst citroensap (van 1 citroen)
  • vers gehakte bieslook, lenteuitjes en/of peterselieblaadjes
Bereiding
  1. Kruid de kippenborsten naar wens met rotszout en peper van de molen. Leg ze onderaan in de slowcooker.
  2. Giet er de kippenbouillon over, en voeg in schijfjes gesneden wortelen, in stukjes gesneden selder, fijngehakte ui, fijngehakte knoflook en je kruidenbuiltje toe. Zet de slowcooker op de laagste stand en laat alles zo een 8tal uur garen.
  3. Verwijder de kip uit de pot en snijd in stukjes.
  4. Doe de pasta en de kip weer in de pot, zet het deksel op de pot en laat de pasta een 35 tal minuten garen op laagste stand.
  5. Proef en breng je noedelsoep verder op smaak met rotszout, peper van de molen en flink wat citroensap. Garneer met vers gehakte tuinkruiden en serveer onmiddellijk.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/makkelijke-recepten/noedelsoep.html