Top Favoriet Dessert uit Maleisië Sago Pudding Gula Melaka
Website: 
Soort recept: Dessert
Cuisine: Maleisië
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Geniet van dit makkelijk pudding recept met slechts 4 ingrediënten: lekker verfrissend en gekookt in 20 minuten, met typisch exotische smaken uit Maleisië: santan, pandan en gula melaka.
Ingredienten
Voor de sago:
  • 900 ml water
  • 4 eetlepels sago
Voor de kokosmelk:
  • 250ml kokosmelk
  • rotszout of zeezout
Voor de suiker:
  • 2 tot 3 pandan bladeren
  • 2 eetlepels water
  • 70 gram gula melaka (palmsuiker)
Bereiding
  1. Breng het water aan de kook.
  2. Roer en de sago door en blijf koken tot de sago doorzichtig wordt.
  3. Giet sago in kokend water om te koken tot het doorzichtig wordt.
  4. Verdeel in potjes en laat een uurtje opstijven in de ijskast.
  5. Voeg een snuifje rotszout of zeezout toe aan de kokosmelk, breng aan de kook en zet apart.
  6. Knoop de pandan bladeren in een dot. Doe wat water met de suiker in een sauspannetje, voeg de opgeknoopte pandan bladeren toe en smelt de alsook tot stroop. Zet apart.
  7. Zodra de sago pudding opgesteven is, giet je er wat kokosmelk over en roer er de suikerstroop door. Voeg wanneer het meer dan 30 graden is zoals in Maleisië, ook nog enkele ijsblokjes toe. Makkelijk toch? Smakelijk!
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/nagerechten/sago-pudding-gula-melaka.html