Baingan Bharta : lekker makkelijk Indisch aubergine recept
Website: 
Soort recept: Puree
Cuisine: Indisch, Paleo, Glutenvrij
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Op zoek naar lekkere aubergine recepten? Ga dan aan de slag met dit super simpel Indisch recept zodat je smaakloze eierplant zal omtoveren tot een delicatesse.
Ingredienten
  • 1 kg aubergines
  • 2 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels olie
  • 1 grote ui
  • 4 knoflookteentjes, merg verwijderd
  • 1 vers groen pepertje
  • ½ kg verse, rijpe tomaten
  • ½ theelepel geelpoeder (kunyit, turmeric, kurkuma)
  • naar smaak (1 theelepel) rotszout of zeezout
  • 2 theelepels garam masala
  • verse, fijngehakte korianderblaadjes
Bereiding
  1. Rooster de eierplant over een gasvlam (of onder de gril) tot het purpere vel zwart kleurt en de aubergine duidelijk gaar is (in elkaar zakt). Laat afkoelen.
  2. Ondertussen hak je de groenten fijn.
  3. Verwarm olie in een pan, hak de ui fijn en bak een 10tal minuten goudbruin. Voeg er dan de fijngesneden knoflook en chilipeper bij en laat 1 minuut mee baken tot de aroma's goed vrijkomen.
  4. Kruid met turmeric en zout, voeg de tomaten toe en laat sudderen tot de tomaten gegaard zijn.
  5. Ondertussen zullen je aubergines geroosterd zijn en laat je ze afkoelen tot je ze makkelijk kan hanteren. Verwijder de schil en de harde kern en pureer met het limoensap.
  6. Roer de auberginepuree door de tomaten en laat nog een 5tal minuten verder sudderen.
  7. Roer er tenslotte naar smaak garam masala en vers gehakte korianderblaadjes door en serveer.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/oosterse-recepten/aubergine-recept.html