7x lekker Wafels Bakken - Bonus 2020: Loic Zot van Koken Wafels
Website: 
Soort recept: Koekjes
Cuisine: Klassiek, Limburgse recepten
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Zin in kraakverse warme wafels? Ga ze bakken met 1 van deze 7 recepten van Piet Huysentruyt, Loic Zot van Koken, op grootmoeders wijze of uit de kookworkshop...
Ingredienten
  • 1 kg bloem
  • 750 gr suiker
  • 750 gr echte boter
  • 6 eieren
  • 4 à 5 zakjes vanillesuiker
  • Borrelglas cognac of jenever
  • Snufje zout
Bereiding
  1. Smelt de boter en de suikers samen in een pan totdat de suiker volledig gesmolten is.
  2. Doe dit nu in een andere grote kom. Voeg het zout toe. Voeg nu tijdens het kloppen 1 voor 1 de eieren toe.
  3. Voeg de cognac of jenever toe.
  4. Zeef als laatste het meel boven de kom en meng verder tot een mooi beslag.
  5. Dek de kom nu af met plastic folie en laat het 24 uur rusten.
  6. Bak de wafels gaar in het wafelijzer. Mijn wafelijzer is van het merk Fritel en heeft wisselbare platen. Ik bak de wafels op stand 4 à 5 in ca 3.30 minuutjes gaar.
  7. Laat ze mooi afkoelen op roosters en breek ze dan in de gewenste hartjes. Bewaren doe je de wafels in een mooi koektrommel.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/lekkere-recepten/wafels-bakken.html