Lekkere lunch met liefde gemaakt: dat is wat deze makkelijk te maken eiersalade belooft. Makkelijk op voorhand klaar te maken en oh zo lekker op de boterham.
Ingredienten
6 eieren
verse tuinkruiden: Sandra kiest voor bieslook en verse peterselie blaadjes + wat wij extra lekker vinden: wat fijngesneden selder
16 kerstomaatjes of 2 rijpe tomaten
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel extra virgin olijfolie
vers gemalen peper van de molen
rotszout
een snuifje kurkuma (Sandra's recept) of kerriepoeder
enkele blaadjes (veld)salade
serveer op volkoren speltbrood
Bereiding
Kook de eieren 10 minuten in kokend water.
Hak ondertussen de verse tuinkruiden fijn en wie selder gebruikt: die snijd deze superklein. Wie alles door elkaar wil mengen zoals Sandra dat doet, die haalt de zaadjes met het vocht uit de kerstomaten. Wie minder
snijwerk wil, die snijd de tomaten gewoon in schijven zonder de zaadjes te verwijderen: dus minder werk en niets gaat verloren.
Spoel de eieren onder koud water en pel. Doe ze in een grote slakom en plet met een vork.
Voeg er de versgehakte tuinkruiden bij, de Griekse yoghurt en een eetlepel olijfolie en roer door elkaar.
Kruid met peper, rotszout en een snuifje kurkuma, voeg indien gewenst de kerstomaatjes en selder toe en meng door elkaar.
Serveer met wat sla (en wie koos voor grote tomaten: met schijfjes tomaat) op een snede liefst met zuurdesem echt artisanaal gebakken volkorenbrood... Lekker!!!
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/salades/eiersalade-sandra-bekkari.html