Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari: genieten met appel en honing
Website: 
Soort recept: Gebak
Cuisine: Sandra Bekkari, makkelijke recepten, De Voedselzandloper, glutenvrij
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Maak het lekkerste ontbijt van Sandra Bekkari: havermout pannenkoeken die zo goed vullen dat je er dus de ganse morgen gezond mee verder kan.
Ingredienten
Voor 12 pannenkoekjes heb je nodig:
  • 120 gram havermout
  • 2 zeer rijpe bananen
  • 2 biologische eieren
  • 1 tot 2 scheutjes plantaardige melk
  • 1 tot 2 theelepels (glutenvrij) bakpoeder
  • een snuifje rotszout
  • 2 appels (of meer naar wens)
  • kokosolie voor extra kokossmaak of zoals Pascale Naessens altijd gebruikt: olijfolie. Voor wie geen speciaal dieet volgt: echte boter is nog steeds mijn favoriet om er zowel appels als pannenkoeken in te bakken. Wie het paleo dieet volgt, die kan boter steeds vervangen met ghee: evenzeer lekker want ghee is gewoon geklaarde boter (dus nog meer botersmaak). Maar havermout is een graan, dus NIET paleo.
  • kaneelpoeder
  • echte imkershoning om te serveren (Sandra doet dit niet!)
Bereiding
  1. Maak "havermoutbloem" door de havermout eerst in een blender fijn te malen.
  2. Doe daarbij 2 in stukken gesneden bananen en 2 biologische eieren en meng in de blender tot een dik, homogeen beslag.
  3. Voeg het bakpoeder, een snuifje rotszout en een scheutje zelfgemaakte plantaardige melk toe en mix door elkaar: beslag klaar, maar wel minstens een 10tal minuten laten rusten zodat de havermout het vocht opslorpt en je zo een heus havermoutdeeg hebt gemaakt. Doe je dit niet, dan is de enige bindkracht in je beslag het ei, waardoor je het jezelf extra moeilijk maakt om de pannenkoeken om te draaien zonder te breken.
  4. Ondertussen snijd je de appels (zonder te schillen0 in stukjes en bak in flink wat olijfolie in een pan. Overstrooi met kaneel en laat lichtjes karameliseren voor de meeste extra smaak.
  5. Schep met een brede pollepel een pannenkoek in de met kokosolie ingevette pan: een brede pollepel is ideaal zodat je met 1 schep een dikke pannenkoek uitschept met de perfecte breedte (van de pollepel). Als de pannenkoek bovenaan bijna droog is, draai je hem om en bak aan de andere kant. Wegens de banaan in het beslag duurt het wel even langer dan bij een normale pannenkoek vooraleer je gebakje (bijna volledig) drooggebakken is.
  6. Sandra doet wat volgt niet, maar wij serveren deze havermout pannenkoeken graag met wat lopende honing: smakelijk gegarandeerd en mooi afgewerkt met extra kaneelpoeder!
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/taart-recepten/havermout-pannenkoeken-sandra-bekkari.html