Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
Website: 
Soort recept: Ontbijt, Snack
Cuisine: GLUTENVRIJ, Klassiek, Makkelijke recepten, Sandra Bekkari
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Maak zelf je eigen GEZONDE granola met dit makkelijk recept van Sandra Bekkari of combineer je favoriete fruit, noten en zaden tot de perfecte muesli mengelmoes.
Ingredienten
 • 2 eetlepels echte imkershoning
 • 2 eetlepels kokosolie
Naar wens, het hoeft echt niet allemaal zo perfect afgewogen te worden
 • 250tal gram havervlokken
 • 100 tot 150tal gram noten (Sandra gebruikt hazelnoten, die wel eens duur in aankoop durven te zijn, dus ga gerust op zoek naar walnoten, amandelen of vervang een deel van de havervlokken met zaden
 • 90 ml water (of wie geen probleem met vet heeft: een of twee extra eetlepels kokosolie en geen water: wij verkiezen zonder water wegens we willen roosteren: de noten bevatten van zichzelf al flink wat olie om zo te roosteren, de havervlokken daarentegen kunnen best wat extra olie gebruiken
Naar wens voor bij Sandra's granola
 • 50 gram fondant (hoe meer cacao in de reep, hoe beter)
 • gedroogd fruit (In de Open Keuken van Sandra Bekkari of VTM gebruikt ze geen gedroogd fruit, op haar website nooit meer dieten voegt ze 8 eetlepels zaden en 70 gram gedroogd
 • fruit toe zoals rozijnen, veenbessen, pruimen, dadels...)
 • yoghurt
 • vers kleinfruit
Bereiding
 1. Oven voorverwarmen op 160/180 graden.
 2. Hak de helft van de noten fijn met een hakmes en mix de andere helft van de noten tot meel in een blendertje of keukenrobot. Opgelet: niet te lang blijven mixen zodat je notenboter zou krijgen, gewoon de blender of keukenrobot op pulse (aan/uit) tot je noten naar wens fijn genoeg gehakt zijn.
 3. Doe de noten met de kokosolie en havervlokken in een grote kom. Voeg er de kokosolie en de honing bij (vaste honing en vast kokosvet maak je best eerst vloeibaar door even op te warmen), wie wenst voegt ook wat water toe en roer alles goed door elkaar.
 4. Leg een boterpapier op de bakplaat van de oven, spreid er de ingrediënten in een even dikke laag op uit, zet in de oven en laat een 20tal minuten roosteren. LET OP: houd alles in de gaten en roer zo nu en dan de ingrediënten weer door elkaar zodat niets aan zal bakken en alle ingrediënten de warmte van de oven redelijk gelijkmatig zullen voelen.
 5. Hak ondertussen de chocolade fijn.
 6. Haal de geroosterde granola uit de oven en roer er onmiddellijk (het gedroogd fruit voor wie dat gebruikt) en de chocolade door, zodat de chocolade wat kan smelten en zich zo beter aan de rest van de ingrediënten zal hechten. Dubbel lekker dus als je erin bijt want je zal alle smaken samen proeven.
 7. Vouw het bakpapier dubbel zodat je de ingrediënten makkelijk in een brede bokaal kan gieten.
 8. Bewaar je granola een 2 tot 3 weken in de ijskast en serveer zo nu en dan een deel voor ontbijt met flink wat vers fruit en yoghurt.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/makkelijke-recepten/granola-sandra-bekkari.html