Vissoep maken doe je lekker met dit goedkope recept: eten en drinken tegelijk!
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek, Goedkoop, Glutenvrij
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Ga snel deze vissoep maken zodat je zal genieten van lekkere maar goedkope stukken vis in een smakelijke soep. Dus eten en drinken in een goei kom soep die iedereen kan maken.
Ingredienten
Voor de visbouillon
  • 1 kg visafval ( koppen en graten)
  • 2 uien
  • 1 portie soepgroenten (selder en prei)
  • 1 liter water
  • 1 theelepel witte peperbolletjes
  • 1 blaadje laurier
Voor de vissoep
  • 1 winterwortel
  • half bosje jonge uitjes
  • ½ verse ananas
  • 400 gram verse visfilets of visfilets uit de diepvries
  • sap van een ½ citroen
  • zeezout
  • naar smaak (5 eetlepels) droge, witte wijn
  • peper van de molen
Voor de binding
  • 2 eidooiers
  • 100 ml room
Voor de garnering en extra smaak
  • bosje dille
Bereiding
  1. De koppen en de graten wassen.
  2. De uien pellen en in vier snijden.
  3. De soepgroenten schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
  4. Alles in een kookpan doen met een liter water en peperbolletjes en laurier toevoegen. Aan de kook brengen, afschuimen en twintig minuten laten sudderen.
  5. Zeven in een met stevig keukenpapier of keukenhanddoek bekleed vergiet of gewoon door een fijne zeef, kwestie van zeker geen graten over te houden in je visbouillon.
  6. De wortel en de jonge uitjes schoonmaken, in blokjes snijden en tien minuten laten koken in de visbouillon.
  7. De ananas schillen, de harde kern verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
  8. De visfilet wassen, bedruppelen met citroensap en inwrijven met een beetje zeezout. In blokjes snijden en met de ananas in de soep laten trekken gedurende vijf minuten.
  9. Op smaak brengen met de witte wijn, peper en zeezout.
  10. De room door de eidooiers roeren in een soepterrine, een pollepel soep erdoor mengen en dan de rest van de soep toevoegen.
  11. In borden scheppen en bestrooien met gehakte dille.
  12. Vissoep opdienen met krokante sneden van bijvoorbeeld glutenvrij (stok)brood.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/vissoep-maken.html