2x tomaat mozzarella salade: klassiek + nieuwe Sandra Bekkari quinoa salade
Website: 
Soort recept: Salade
Cuisine: Glutenvrij, De Voedselzandloper, Sandra Bekkari, Italie
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 1
 
Maak supersnel een volledig lunchpakket met deze makkelijke tomaat mozzarella salade van Sandra Bekkari met quinoa of geniet van het klassieke salade caprese recept zonder koken en zonder afwas.
Ingredienten
Per persoon
  • gekookte quinoa (van 60 gram droge quinoa)
  • 75 gram mini mozzarella-bolletjes (1/2 pak)
  • kerstomaten (1 handvol/100 gram)
  • pijnboompitten (2 eetlepels)
  • raketsla (1 handvol)
  • basilicumblaadjes naar smaak en wens
  • rotszout
  • peper van de molen
  • naar wens een flinke scheut olijfolie (3 eetlepels)
  • naar smaak en scheutje balsamico azijn (1 eetlepel)
Bereiding
  1. Kook de quinoa zoals hierboven vermeldt.
  2. Rooster de pijnboompitten in een Tefalpan: zo nu en dan wel omschudden zodat je ze niet gaat zwart roosteren: je wil ze wel mooi bruin roosteren.
  3. Halveer ondertussen de kerstomaten en de mozzarella bolletjes. Snijd de basilicumblaadjes fijn (makkelijk wanneer je ze eerst als een sigaar oprolt en dan zo in ringen snijdt die dan weer openvallen tot bladsnippers.
  4. Doe de gekookte en afgekoelde quinoa in een mengkom en laat afkoelen.
  5. Meng de rest van de ingrediƫnten even door je quinoa tomaat mozzarella salade. Proef en voeg indien nodig meer rotszout, peper, balsamico azijn en/of olijfolie toe. Serveer nmiddellijk.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/salades/tomaat-mozzarella-salade.html