Griekse salade maken: de beste salade die je ooit zal proeven
Website: 
Soort recept: Salade
Cuisine: Griekenland, De Voedselzandloper, Glutenvrij
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Ga snel deze Griekse salade maken zodat je vooral snel zal genieten van de lekkerste salade ter wereld, vingerlikkend lekker met geroosterd (glutenvrij) brood: een aanrader!
Ingredienten
Voor de Griekse salade dressing
  • flink wat extra virgin Griekse olijfolie van eerste persing (8 eetlepels)
  • 2 eetlepels wijnazijn of balsamico azijn
  • indien gewenst maar miet echt authentiek: (1 eetlepel) vloeibare honing
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels gedroogd oregano kruid
Voor de salade ingrediƫnten: rijpe seizoensgroenten!
  • 350 gram rijpe (kers) tomaten
  • ½ biologische komkommer
  • ½ rode ui
  • indien gewenst maar niet authentiek: 1 paprika (kleur naar smaak en wens)
  • 15 Kalamata olijven (bijvoorbeeld te koop bij Delhaize )
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 200 g feta cheese
voor de garnering
  • meer olijfolie (2tal eetlepels)
  • meer oregano
  • superleker: geroosterd (glutenvrij) brood
Bereiding
  1. Neem een zeer brede, ondiepe saladekom en begin met de Griekse salade dressing te maken. Giet de olijfolie in de kom en giet er de azijn en de honing over. Kruid met zeezout, zwarte peper en oregano en roer met een eetlepel langzaam door elkaar.
  2. Snijd de tomaten in stukken (of de kerstomaten halfdoor) en roer door de dressing.
  3. Schil de komkommer NIET. Snijd halfdoor in de lengte en snijd indien gewenst elke helft nogmaals in de lengte halfdoor. Snijd dan in stukken en strooi bovenop de tomaten.
  4. Snijd de ui halfdoor en dan in schijfjes en strooi bovenop de komkommer.
  5. Snijd de paprika in repen en strooi bij in de salade schotel.
  6. Voeg naar wens olijven en kappertjes toe.
  7. Voeg dan de feta kaas toe (is deze nog niet in stukjes, leg dan nu gewoon het ganse blok bovenop de salade) en werk je Griekse salade verder af door er eerst nog wat oregano over te strooien (zeker over de feta kaas) en sprenkel er dan nog wat olijfolie over.
  8. Roer net voor het serveren alles door elkaar. Wie geen kleine stukjes feta kaas had, die maakt eerst kleine stukjes van de feta blok met een vork, alvorens de ganse salade door elkaar te roeren.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/salades/griekse-salade-maken.html