Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituur die je makkelijk zal maken
Website: 
Soort recept: Confituur
Cuisine: Klassiek
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Wist je dat je rabarber confituur kan maken met slechts 2 ingrediƫnten? Goedkoper kan niet! Met tips welk ander seizoensfruit je mee onder je rabarber kan mengen: dus meer smaken en meer variatie op je boterham of pannenkoeken.
Ingredienten
  • 1 kg rabarber (of meer, gewoon evenveel rabarber als geleisuiker gebruiken!)
  • 1 kg minuutsuiker (1 + 1, dus niet degene waar staat 'extra fruit', lees dus goed wat je koopt: je wil een pak waar je 1 kg geleisuiker per 1 kg fruit moet gebruiken)
Bereiding
  1. Was de rabarberstelen, schil ze niet maar snijd ze meteen in kleine stukjes.
  2. Neem een brede pot, doe er de rabarber in en breng op een zacht vuurtje aan de kook.
  3. Voeg de suiker toe en meng onder voortdurend roeren. Meng met een houten lepel en ga ook over de bodem van de pot zodat niets aanbrandt.
  4. Van zodra alle suiker is opgelost zetje het vuur flink hoog en roer je tot je rabarber confituur de gewenste dikte heeft (zie tests hierboven).
  5. Doe de confituur in reine consider: makkelijkst deze met draaideksel: vullen met de hete confituur, deksel erop, potje omdraaien en zo laten afkoelen.
  6. Vergeet daarna niet je potten een etiket mee te geven met datum en naam van het gekozen fruit, rabarber dus in dit geval.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/makkelijke-recepten/rabarber-confituur.html