Glutenvrije pannenkoeken bakken: lekkerder dan gewone pannenkoeken!
Website: 
Soort recept: Gebak
Cuisine: Glutenvrij
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Een klassieker! Bak deze stapel glutenvrije pannenkoeken zodat je makkelijk en goedkoop lekker zal genieten van een stevig ontbijt of een heerlijk tussendoortje.
Ingredienten
 • 3 biologische eieren
 • 125 ml dunne kokosmelk (of gewone, volle melk). Dunne kokosmelk is lopend als volle koemelk, geen dikke kokosroom. Heb je alleen kokosroom, leng dan aan met water tot het even lopend is als gewone koemelk.
 • ½ theelepel droge gist
 • 1 eetlepel gesmolten boter of plantaardige olie
 • ½ theelepel zout
 • 140 gram rijstebloem
 • boter en olie om te bakken
Bereiding
 1. Roer de gist door de lauwwarme kokosmelk (dus wie de melk uit de ijskast haalt: even snel opwarmen in een pan tot je er net je vingers niet aan verbrandt).
 2. Doe de eieren in een brede kom en klop met een elektrische mixer luchtig op.
 3. Voeg dan melk, zout en gesmolten boter of olie toe en klop op lage snelheid door elkaar.
 4. Voeg dan de rijstebloem toe en klop op lage snelheid tot er geen bloemklontertjes meer in het beslag te vinden zijn.
 5. Dek af met plastiekfolie of een vochtige keukenhanddoek en laat 1 uur gisten op kamertemperatuur.
 6. Roer na 1 uur je beslag even door elkaar en wanneer het te dik aanvoelt, roer er dan wat kokosroom door en laat een kwartiertje rusten.
 7. Zet een pan op een middelhoog vuur en beboter de bodem. De eerste keer doe je boter en olie in de pan, wacht tot de boter begint te sissen en giet alles in een kommetje.
 8. Schep met een pollepel je glutenvrij beslag in de pan en laat bakken tot in het midden belletjes opborrelen en de randen duidelijk droog en krokant gebakken zijn. Je kan lopend beslag logischerwijze niet omdraaien, dus wacht tot de pannenkoek duidelijk droog gebakken is onderaan.
 9. Draai je pannenkoek om en bak ook de andere kant bruin.
 10. Haal je rijstpannenkoek uit de pan, dep met een doekje of keukenpapier in je boter/olie mengsel en beboter daarmee de bodem van je koekenpan. Schep er opnieuw met een pollepel pannenkoekenbeslag in en herhaal.
 11. Serveer je glutenvrije pannenkoeken met honing, banaan en iets dat wat zuur in zich heeft (aardbeien, blauwe bessen of enkele druppels vers geperst citroensap of limoensap) zoals deze heerlijke EN goedkope rabarberconfituur!
 12. Smakelijk!
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/taart-recepten/glutenvrije-pannenkoeken.html