17+ courgettesoep recepten: mooi geïllustreerde lijst, zodat je snel je lievelingssoep zal kiezen
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Allerhande
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 8
 
Op zoek naar inspiratie? Kijk, kies en geniet van deze lange lijst beproefde courgettesoep recepten. Kies voor SOEPER-Makkelijk of een recept dat je nog nooit geproefd hebt: zoals het nieuwste courgettesoep met kokosmelk recept uit Thailand.
Ingredienten
Thaise groentebouillon
  • 1,5 l water
  • 3 citroengrasstengels
  • 7tal cm verse laos ofte galangalwortel (of gemberwortel wanneer je geen galangal vinden kan)
  • 10 grote kaffirlimoen-blaadjes
  • 4tal grote takjes Thaise basilicum met flink wat blaadjes (+ indien gewenst enkele blaadjes overhouden voor de garnering)
Thaise courgettesoep:
  • 750 gram kleine tot middelgrote courgette
  • 4 maïskolven
  • 1 tot 2 eetlepels kokosolie
  • 2 verse pepertjes of kleine serrano pepers uit een bokaal
  • 2 grote bundels lenteuien
  • rotszout of zeezout naar smaak (1 theelepel)
  • je zelfgemaakte groentebouillon van hierboven
  • 150 ml kokosmelk + extra voor de garnering (potje bij op tafel zetten)
  • blaadjes van een half bosje verse koriander (+ indien gewenst enkele blaadjes overhouden voor de garnering)
  • naar smaak: vers geperst limoensap (van 1 tot 2 limoenen)
Bereiding
Thaise groentebouillon maken
  1. Vul een kookpot met anderhalve liter water.
  2. Plet de citroengrasstengels (klop er met iets zwaars op, de achterkant van een hakmes bijvoorbeeld), snijd in 3 cm stukken en gooi in het water.
  3. Snijd de galangalwortel in schijfjes en doe mee in het water.
  4. Kneus de kaffirlimoenblaadjes en voeg toe.
  5. Breng aan de kook. Doe een deksel op de pot, zet het vuur lager en laat een kwartiertje pruttelen.
  6. Neem de pot van het vuur, voeg de Thaise basilicum twijgjes toe en laat 10 minuten trekken.
  7. Giet door een zeef, verwijder de smaakmakers en je klare, Thaise groentebouillon is klaar.
Courgettesoep met kokosmelk maken
  1. Snijd de courgette zonder te schillen in stukjes.
  2. Snijd de maiskorrels van de kolven.
  3. Verwarm de kokosolie in een soeppot.
  4. Halveer de (serrano) pepers in de lengte, verwijder de zaadjes, snijd of hak fijn en voeg bij de kokosolie.
  5. Snijd de lenteuien in schijfjes en voeg toe.
  6. Roerbak de lenteuitjes tot ze zacht zijn (een 5tal minuten).
  7. Voeg de courgette, maiskorrels en wat rotszout toe. Overgiet met je zelfgemaakte groentebouillon tot de groenten onder staan. Breng aan de kook en laat een 15tal minuten pruttelen tot de mais en de courgette gaar zijn.
  8. Neem van het vuur. Voeg de korianderblaadjes en de kokosmelk toe en pureer. Voeg limoensap toe, proef, en voeg naar wens meer rotszout of limoensap toe.
  9. Serveer je courgettesoep met wat extra kokosmelk, korianderblaadjes en/of basilicumblaadjes.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/courgettesoep-recepten.html