3 recepten in 1: Pompoenconfituur, Appelconfituur en Wortelconfituur
Website: 
Soort recept: Confituur
Cuisine: Klassiek
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Wist je dat je van een restje pompoen confituur kan maken? Wist je dat je van wortels confituur kan maken? Zolang je maar een appel bij de hand hebt, zal je genieten van een toch wel unieke confituur op je boterham.
Ingredienten
Voor ongeveer 1200 ml pompoenconfituur
  • 250 vers geperst sinaasappelsap
  • sap van 1 citroen
  • 1 kg vruchtvlees van pompoen en/of wortel en minstens 1 appel
  • 1250 gram geleisuiker (1 op 1)
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 theelepel rotszout
  • (indien gewenst en voorhanden: 1 eetlepel biologisch vanille-extract)
Bereiding
  1. Pers sinaasappels tot je 250 ml hebt, en doe in een brede kookpot.
  2. Pers de citroen en voeg toe.
  3. Schil en snijd pompoen en/of wortel en/of appel in stukjes tot je 1 kg vruchtvlees hebt en voeg toe aan het citrusvruchten-sap.
  4. Voeg zout, kaneelstokjes en indien gewenst vanille-extract toe, breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot alles goed gaar is. Met wortelen duurt dat minstens een haf uur, zonder zal dat sneller gaan.
  5. Haal de kaneelstokjes weer uit de pot en wat in je kookpot zit met een staafmixer.
  6. Voeg de geleisuiker toe, breng aan de kook en laat 4 minuten pruttelen onder voortdurend roeren.
  7. Test of de confituur dik genoeg is (wanneer je een druppel van een houten lepel in een koud glas water laat vallen en de druppel valt mooi als druppel op de bodem. Indien je druppel echter als stroop wegvloeit in het water,
  8. dan langer koken tot de confituur duidelijk dikker wordt. Test opnieuw.
  9. Doe de pompoen-appel-wortelconfituur in goed schoongemaakte confituurpotten, sluit af en laat afkoelen.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/makkelijke-recepten/pompoenconfituur.html