Hoe maak je de kip curry van Sandra Bekkari nog 3x lekkerder?
Website: 
Soort recept: Salade
Cuisine: Klassiek
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Geniet van deze makkelijk te maken, heerlijk lichte kip curry van Sandra Bekkari voor op je boterham. Met 3 eenvoudige tips voor nog meer smaak in je salade.
Ingredienten
  • 1 kipfilet
  • 2 flinke eetlepels zelf gemaakte mayonaise
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels sterk smakende curry + wat extra kurkuma voor de gele kleur
  • naar wens voor meer pit: zachte mosterd naar smaak (Sandra gebruikt chilivlokken)
  • 1 lenteui (of kies bieslook of sjalot)
  • 1 appel (of ananasschijfjes uit blik, heb je gelijk kip Hawaii salade, wanneer je er nog wat whisky en tomatenpuree door roert)
  • naar smaak: vers gemalen peper en rotszout of zeezout
Bereiding
  1. Begin met de currykuiden en de kurkuma te roosteren in een pan (Sandra doet dit niet).
  2. Trek ondertussen de afgekoelde gepocheerde kipfilet (gebakken en gepocheerd in currybouillon, zie hierboven) in kleine stukjes en doe in een kom. Fijnsnijden gaat sneller vind ik.
  3. Snijd de lenteui, bieslook of sjalot fijn en voeg toe.
  4. Voeg er mayonaise, Griekse yoghurt, geroosterde curry en chilivlokken (of mosterd) aan toe en roer door elkaar.
  5. Snijd een ongeschilde appel in kleine stukjes en roer door de kip curry.
  6. Proef en breng verder op smaak met peper en rotszout of zeezout.
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/salades/kip-curry-sandra-bekkari.html