2x lekkere hete bliksem - Recept van Sandra Bekkari of klassieke ovenschotel met aardappel
Website: 
Soort recept: Stamppot, Ovenschotel, Aardappelpuree
Cuisine: Klassiek, Sandra Bekkari
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 4
 
Kies uit deze 2 lekkere hete bliksem recepten! De klassieker met echte aardappelen en gehakt in de oven. Of Sandra Bekkari's recept + Ken jij Sandra's SuperKrachtig Lekker al?
Ingredienten
  • een flinke klont echte boter
  • 1 kg appels
  • indien gewenst: wat bruine suiker, kaneelsuiker of vanillesuiker
  • ½ kg aardappels
  • ½ kg gemengd gehakt
  • kruiden naar wens
  • een goedkoop overschotje kaas
  • een scheutje volle melk
  • boter om de ovenschotel in te vetten
Bereiding
  1. Maak appelmoes door een flinke klont hoeveboter in een smalle pot te smelten. Snijd hierin de appels in stukjes. De zoetebekken kunnen nu wat bruine suiker toevoegen, al dan niet een pakje vanillesuiker of kaneelsuiker.
  2. Wij doen dat niet, want appels zijn al zoet en suiker kan al gauw gaan aanbranden (wat je dan weer kan verhelpen door een bodempje water toe te voegen).
  3. Kook de geschilde aardappels in een andere pot gaar, in gezouten water. Afgieten. Rasp wat kaas over de hete aardappels. zodat de kaas zal smelten. Bijkruiden met peper, rotszout en nootmuskaat. Boter en of melk erbij
  4. en met een aardappelstamper pletten en stevig roeren, tot je puree de gewenste textuur heeft. Deze mag best wat plat zijn, want de oven zal wat vocht uit de puree doen verdampen. Even goed met een vork doorroeren
  5. zodat je puree witter en luchtiger wordt.
  6. Snijd een ui fijn en stoof glazig in de pan in hoeveboter. Voeg hierbij het gehakt en bak rul. Maak het gehakt los met een houten lepel. Kruid bij naar wens: flink wat peper en rotszout.
  7. Vet een ovenschotel in met boter.
  8. Voeg eerst een laag appelmoes toe.
  9. Voeg hierover het gebakken gehakt.
  10. Voeg hierboven je aardappelpuree toe.
  11. Laat je hete bliksem een kwartier tot half uurtje bakken in de oven op 200 graden. Let op dat je bovenste laag goudbruin bakt zonder aan te bakken!
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/winterrecepten/hete-bliksem.html