7x komkommersoep van Jeroen Meus, Pascale Naessens, Sandra Bekkari...
Website: 
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek, Paleo Dieet, De Voedselzandloper
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 6
 
7 lekkere komkommersoep recepten: klassiek met boter, volledig vegetarisch of goed voor de cholesterol. Koud en snel zonder koken à la Sandra Bekkari, Puur Genieten a la Pascale Naessens of... Makkelijk en beproefd recept van Jeroen Meus.
Ingredienten
  • 4 middelgrote biologisch geteelde komkommers, ongeschild en fijngehakt (niet biologisch geteelde komkommers schil je best, maar je gooit dan behalve het grotendeels van de schadelijke residu's ook het grootste deel van de voedzame stoffen en vezels weg)
  • tijm naar smaak
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 eetlepels boter of plantaardige olie
  • 1 teentje knoflook, fijngeraspt
  • 1 liter (groente)bouillon
  • 100 ml volle melk of notenmelk (paleo dus! en dus ook De Voedselzandloper)
  • rots zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel wijnazijn of citroensap of yoghurt naar smaak (klik hier voor plantaardige paleo yoghurt)
Bereiding
  1. Smelt de boter of verwarm de olie in een soeppot en snijd ondertussen de ui fijn. Voeg toe aan de vetstof, voeg wat tijm toe en laat stoven.
  2. Snijd ondertussen de komkommers fijn en voeg bij de ui.
  3. Als alle komkommer is toegevoegd, roer je de groenten om, rasp er de knoflook over en laat even verder stoven tot het aroma vrijkomt (een 5 tal minuten).
  4. Giet de (groente)bouillon erbij, breng aan de kook en laat met het deksel op de pot 15 minuten sudderen.
  5. Giet er de (noten)melk bij.
  6. Voeg er een klein beetje wijnazijn, citroensap of yoghurt aan toe, pureer de komkommers tot soep en breng verder op smaak met peper en zout. Laat nog even doorkoken.
  7. Garneer de komkommersoep met schijfjes komkommer en groen uit de tuin (bieslook, peterselie, selder of lavas).
Recipe by Ons Kookboek at https://www.onskookboek.be/soep/komkommersoep.html