Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Thaise kip curry

October 7, 2013 door Ons Kookboek

Koop of maak 1 keer deze rode curry pasta zodat je telkens weer makkelijk en binnen het half uur lekkere kip curry kan klaarmaken: dus minder tijd in de keuken.

Geniet van deze lekkere en makkelijke Thaise kip curry: smaakt gegarandeerd goed en je hoeft er niet voor naar Bangkok Thailand te vliegen.

De Thaise keuken is bekend voor haar combinatie van zuur, zoet, zout en heet. In een Thaise kookcursus leerden we alvast deze rode curry pasta maken die we ook voor onze Thaise kip curry gebruiken. Maak alvast meer van deze curry pasta dan nodig, vries in exacte porties in en gebruik in andere oosterse gerechten.

Het eerste rode curry pasta recept is met verse ingrediënten, het volgende recept bevat extra veel kruiden en ook garnalenpasta of belacan. het laatste recept is voor het snel bereiden van de kip met pasta.

Verse Thaise rode curry pasta

  • 1 theelepel verse galangal wortel, geschild en fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte stengel van citroengras
  • Kaffir limoen
    1 theelepel fijngehakt kaffir-limoen blad (zie foto hierboven)
  • 5 teentjes knoflook
  • 10 kleine sjalotten
  • 1 eetlepel fijngehakte verse koriander wortel
  • 9 gedroogde lange rode pepers
  1. Begin met de droge ingrediënten en stamp fijn in een vijzel voor de beste smaak.
  2. Je kan ook alles met een blender fijnmalen, maar gebruik dan 2 tot 3 maal bovenstaande ingrediënten zodat je blender alles goed onder elkaar kan mixen.

Rode curry pasta

Thaise rode curry pasta met extra kruiden

  • 12 gedroogde rode pepers, in stukjes gesneden
  • 12 fijngehakte teentjes knoflook
  • 12 fijngehakte franse sjalotten
  • 6 kaffir limoen blaadjes, fijngehakt
  • wit van 4 stengels citroengras, fijngehakt
  • 2 eetlepels geraspte schil van limoen (mag ook kaffir-limoen zijn)
  • 2 eetlepels verse koriander wortels, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse koriander stengels fijngehakt
  • 1 eetlepel koriander zaadjes
  • 2 theelepels geelwortel (turmeric)
  • 2 theelepels komijn zaadjes
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels belacan : gedroogde garnalenpasta
  • 1 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 1 theelepel zwarte peper korrels
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 2 eetlepels arachideolie (of olijfolie om te bakken: niet superheet laten worden)

Garnalenpasta
Het drogen van garnalenpasta (belacan) in de zon in een vissersdorpje in Hong Kong

  1. Rooster de koriander en komijn zaadjes in een droge pan voor een 2 tal minuten tot het aroma vrijkomt.
  2. Doe de geroosterde zaadjes met de peperkorrels in een vijzel en stamp fijn (kan ook perfect in een koffiemolen of kleine kruiden blender)
  3. Doe de belacan op een lepel en verwarm over het vuur een 3 tal minuten. Indien je nog nooit met belacan hebt gekookt, zal je merken dat je buren nu deuren en ramen sluiten… Toch wel een sterke geur! Nochtans is het overheerlijk eens het verwerkt is in de Thaise curry pasta.
  4. Doe de belacan, nootmuskaat, gedroogde pepers en geroosterde kruiden in een blender en maal fijn voor een 5 tal seconden.
  5. Voeg nu de overige ingrediënten toe en blend een paar maal voor 20 seconden. Na elke 20 seconden schraap je alle ingrediënten die aan de wand plakken, roer even onder elkaar en mix opnieuw. Herhaal dit tot je een pasta verkrijgt (voeg indien nodig meer olie toe).
  6. Bewaar deze Thaise curry paste enkele dagen in de ijskast of enkele maanden in de diepvriezer.

Thaise kip curry ingrediënten

Recept voor 2 personen:

  • een halve kip in stukken gehakt
  • 4 eetlepels Thaise rode curry pasta
  • 125 ml kokend water
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 8 curry blaadjes

Thaise kip curry maken

Kip curryHet grote werk van deze Thaise kip curry is het maken van de curry pasta. Van zodra je een grote hoeveelheid vooraf hebt klaargemaakt en ingevroren, gaat het nu makkelijk en snel:

  1. Verwarm de arachideolie in een pan of kleine wok.
  2. Voeg de rode Thaise curry pasta en curry blaadjes toe en verwarm voor 1 minuut tot het aroma vrijkomt.
  3. Voeg de kip toe en roer voor 4 verdere minuten.
  4. Voeg kokend water toe en laat een half uurtje verder sudderen onder deksel.
  5. Indien teveel water, haal de kip uit de pan en kook de saus zonder deksel verder.

Serveer deze Thaise kip curry met basmati rijst en een koele drank, zoals een Thaise kokosnoot uit de ijskast.

Ga je dit recept Printen? Geef je dan je waardering en een dankjewel in een reactie hieronder? Dankuwel!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Rk Vdb says

    June 8, 2013 at 5:12 pm

    Gebruik alstublieft GEEN olijfolie…

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)
  • Hemels Lekkere Balletjes in tomatensaus van Peter Goossens
  • 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
  • 3x makkelijk wafels bakken: heb jij een nog beter recept?
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
  • Witloof stoven: weet je wanneer je het lekkerste witloof kan kopen?
  • 13 tips om je Lekkerste spruiten klaar te maken + Bonus recept: spruitjes met spekjes van Jeroen Meus

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Broccoli stomen
  • Stoofvlees Jeroen Meus
  • Witloof stoven
  • Spruitjes koken
  • Knolseldersoep
  • Kalfsfricassee

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Appelmoes maken
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2019 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer