Geniet van deze lekkere en makkelijke variatie op het recept van Jamie Oliver voor risotto, zodat je toch een lekkere maaltijd kan koken zonder naar de winkel te moeten gaan om extra ingrediënten te kopen.
Het geheim van dit risotto recept zit in het extra scheutje olijfolie en citroensap op het einde.
Jamie gebruikt in zijn recept selder, maar vermits dat niet altijd in de keuken aanwezig is, laten we het gewoon weg, en vervangen het met meer knoflook en verse kruiden naar smaak.
Je kan dit rijstgerecht echter zo eenvoudig of rijk maken als je wil. Erg lekker met een apart gebakken pan bruine paddestoelen – gebakken in flink wat echte boter – en op smaak gebracht met citroen, tijm en peper. Leg de champignons bovenop de risotto en geniet!
Simpel risotto recept
- 1 zeer fijn gesneden ui
- 2 teentjes knoflook, geperst in de knoflookpers
- 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter
- 1 tas aborio rijst (Italiaanse risottorijst)
- 1/2 tas droge witte wijn
- enkele tassen kokend water
- 1 eetlepel kippenbouillon poeder
- vers gehakte kruiden (al wat je op dat moment kan vinden in je tuin, huis of kruidenier)
- zout naar smaak
- vers gemalen zwarte peper
- parmezaan kaas
Risotto koken
- Verwarm een pan met zeer dikke bodem en fruit hierin de ui in de boter en olijfolie glazig.
- Voeg de rijst toe en bak verder een minuut totdat de rijst ietwat doorzichtig wordt.
- Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen.
- Voeg het kippenbouillon poeder toe en een halve tas kokend water.
- Roer de rijst 1 maal om en laat op een zeer laag vuur koken tot al het water in de rijst is opgenomen.
- Voeg opnieuw een halve tas kokend water toe, laat het weer in de rijst trekken en voeg dan opnieuw een halve tas kokend water toe, tot de rijst gaar is maar toch nog een net een beetje knapperig.
- Proef en voeg indien nodig meer zout toe.
- Voeg er nu de verse kruiden, peper en flink wat parmezaan kaas onder (bijvoorbeeld 30 gram per 100 gram rijst) en indien gewenst een extra klontje boter.
Laat de risotto 1 tot 2 minuten rusten en serveer met extra vers gemalen zwarte peper, een scheutje olijfolie, een scheutje citroen en nog wat parmezaan kaas.
Een reactie achterlaten