• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Jamie Oliver Risotto

Geniet van deze lekkere en makkelijke variatie op het recept van Jamie Oliver voor risotto, zodat je toch een lekkere maaltijd kan koken zonder naar de winkel te moeten gaan om extra ingrediënten te kopen.

U bent hier: OnsKookboek.be>>Makkelijke Recepten>>Jamie Oliver Risotto

1 Reactie

Geniet van deze lekkere en makkelijke variatie op het recept van Jamie Oliver voor risotto, zodat je toch een lekkere maaltijd kan koken zonder naar de winkel te moeten gaan om extra ingrediënten te kopen.

Het geheim van dit risotto recept zit in het extra scheutje olijfolie en citroensap op het einde.

Jamie gebruikt in zijn recept selder, maar vermits dat niet altijd in de keuken aanwezig is, laten we het gewoon weg, en vervangen het met meer knoflook en verse kruiden naar smaak.

Je kan dit rijstgerecht echter zo eenvoudig of rijk maken als je wil. Erg lekker met een apart gebakken pan bruine paddestoelen – gebakken in flink wat echte boter – en op smaak gebracht met citroen, tijm en peper. Leg de champignons bovenop de risotto en geniet!

Simpel risotto recept

  • 1 zeer fijn gesneden ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst in de knoflookpers
  • 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter
  • 1 tas aborio rijst (Italiaanse risottorijst)
  • 1/2 tas droge witte wijn
  • enkele tassen kokend water
  • 1 eetlepel kippenbouillon poeder
  • vers gehakte kruiden (al wat je op dat moment kan vinden in je tuin, huis of kruidenier)
  • zout naar smaak
  • vers gemalen zwarte peper
  • parmezaan kaas

Risotto koken

Jamie Oliver Risotto

  1. Verwarm een pan met zeer dikke bodem en fruit hierin de ui in de boter en olijfolie glazig.
  2. Voeg de rijst toe en bak verder een minuut totdat de rijst ietwat doorzichtig wordt.
  3. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen.
  4. Voeg het kippenbouillon poeder toe en een halve tas kokend water.
  5. Roer de rijst 1 maal om en laat op een zeer laag vuur koken tot al het water in de rijst is opgenomen.
  6. Voeg opnieuw een halve tas kokend water toe, laat het weer in de rijst trekken en voeg dan opnieuw een halve tas kokend water toe, tot de rijst gaar is maar toch nog een net een beetje knapperig.
  7. Proef en voeg indien nodig meer zout toe.
  8. Voeg er nu de verse kruiden, peper en flink wat parmezaan kaas onder (bijvoorbeeld 30 gram per 100 gram rijst) en indien gewenst een extra klontje boter.

Laat de risotto 1 tot 2 minuten rusten en serveer met extra vers gemalen zwarte peper, een scheutje olijfolie, een scheutje citroen en nog wat parmezaan kaas.

Filed Under: Makkelijke Recepten

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!