Makkelijk, snel en lekker eten maken kan je met dit goedkoop recept om zelf vegetarische Mexicaanse wraps te maken, naar een recept van Jamie Oliver.
Dit is een typisch Engelse kok die wat zuiderse ingrediënten bij elkaar zoekt en het dan een Mexicaans gerecht noemt. Je kan dus ook je eigen creativiteit laten botvieren.
Een wrap is elk soort van plat brood dat rondom een vulling wordt gewikkeld en dan als soort sandwich wordt opgegeten.
Voor de vulling gebruikt men klassiek koude charcuterie, kip of vis met in reepjes gesneden slabladeren en bijvoorbeeld tomaat, guacamole, ui en een saus. Je kan natuurlijk ook stukjes/restjes gebakken vlees of gebakken vis toevoegen. Voor de vegetariërs voegt Jamie bonen toe.
Jamie Oliver’s wraps ingrediënten
- olijfolie of andere plantaardige olie
- 1 gepelde ui, fijngesneden
- 1 gepeld teentje knoflook, geplet
- een snuifje chilipoeder
- 1 theelepel tomatenpuree
- 480 gram rode bonen uit blik, uitgelekt en gewassen
- 150 gram tomaten uit blik
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1/2 groene paprika, in reepjes gesneden
- 1/2 rode paprika, in reepjes gesneden
- 5 grote tortilla vellen
- 150 gram geraspte kaas (niet toevoegen als je een strikt vegan dieet volgt)
Vegetarische Mexicaanse wraps maken
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Bak de paprika’s in een pan met een beetje olie.
- Doe ondertussen een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui zachtjes aan.
- Voeg dan de knoflook en chilipoeder toe en wacht even tot het aroma vrijkomt.
- Voeg dan de tomatenpuree, de uitgelekte rode bonen en het volledige blikje tomaten met sap.
- Breng aan de kook en laat verder sudderen tot de saus dik is voor (een 10 tal minuten).
- Voeg zout toe naar smaak.
- Doe de helft van de bonenvulling in een blender of mix met een staafmixer mix tot bonenpuree.
- Voeg de gebakken paprika’s toe aan de niet gepureerde bonen.
- Smeer de warme bonenpasta over de tortillas, schep per vel 1 eetlepel bonenvulling, en bestrooi tenslotte met geraspte kaas.
- Vouw de tortillas half op of rol ze op (rol half op, vouw de uiteinden naar binnen en rol verder op zodat je een gesloten geheel krijgt) en leg ze op een ingevette bakplaat.
- Dek af met een deksel en laat 20 minuten in de oven door en door warm worden.
- Serveer de Mexicaanse wraps met een gemengde salade en een stukje limoen of citroen.
Een reactie achterlaten