Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Mosselen Piet Huysentruyt

July 16, 2011 door Ons Kookboek

Leer hoe je in minder dan 10 minuten mosselen met frietjes kan smullen volgens dit lekker makkelijke mosselen recept van Piet Huysentruyt.

Duidelijk een klassiek recept om mosselen te koken, zoals ook mijn grootmoeder het al deed, behalve dan de look en wijn (de wijn werd vervangen door enkele druppels zelf gemaakte wijnazijn of vers geperst citroensap en een glas water).

Voor een snel dipsausje neem je wat mayonnaise en doe er een extra schep mosterd bij. Ook lekker is wat van het kookvocht en wat azijn onder je mayonnaise te mengen.

Mosselen natuur voor 4 personen

  • 3 kg Zeeuwse mosselen
  • 6 stelen selder
  • 2 ajuinen
  • 2 tenen knoflook
  • een half bosje peterselie, grof gesneden
  • flink wat vers gemalen peper
  • 400 ml witte wijn

Mosselen koken

Gekookte mosselen natuur naar een TV recept van Piet Huysentruyt

  1. Maak eerst je dipsaus. Wil je frieten serveren bij de mosselen, begin daar dan eerst mee en bak ze voor. Bak ze de tweede keer goudbruin krokant wanneer de mosselen gaar stomen.
  2. Doe wat boter of olie in een mosselpot, snijd de ajuin, selder, knoflook en peterselie grofweg in stukken, doe alle groenten in de pot en stoof aan.
  3. Spoel ondertussen de mosselen.
  4. Als de groenten mooi glazig zijn, voeg je er de mosselen aan toe. Doe de pot niet vol tot aan het deksel, maar laat een beetje ruimte vrij zodat de mosselen makkelijk kunnen openen.
  5. Strooi er goed wat verse peper van de molen over, schudt alles op totdat de groenten mooi van boven liggen.
  6. Giet er de wijn over die onmiddellijk gaat stomen, doe direct het deksel op de pot en laat 5 tot 6 minuten koken.

De mosselen zijn gekookt als ze gaar zijn. Laat ze een minuutje langer koken als je – zoals Piet Huysentruyt zegt – de mosselen graag "sappig in je mond doet smelten".

Ga je dit recept Printen? Geef je dan je waardering en een dankjewel in een reactie hieronder? Dankuwel!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Pauwels Patrick says

    April 4, 2013 at 12:49 am

    Toch gene brol maar fantastico die mosselen van Piet

    Reply

Leave a Reply to Pauwels Patrick Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)
  • Hemels Lekkere Balletjes in tomatensaus van Peter Goossens
  • 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
  • 3x makkelijk wafels bakken: heb jij een nog beter recept?
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
  • Witloof stoven: weet je wanneer je het lekkerste witloof kan kopen?
  • 13 tips om je Lekkerste spruiten klaar te maken + Bonus recept: spruitjes met spekjes van Jeroen Meus

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Broccoli stomen
  • Stoofvlees Jeroen Meus
  • Witloof stoven
  • Spruitjes koken
  • Kalfsfricassee
  • Konijn klaarmaken

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Appelmoes maken
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2019 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer